Gercüş ve Hasankeyf’te Bağımlılıkla Mücadele Adımı

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Gercüş ve Hasankeyf İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüklerinde görev yapan personele yönelik “Bağımlılıkla Mücadele” konulu eğitim programı düzenlendi.

GİRİŞ 29.01.2026 23:44
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
42 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Gercüş ve Hasankeyf’te Bağımlılıkla Mücadele Adımı
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:00

Bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmak ve sahada görev yapan personelin etkinliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, Psikolog Gülümser Yorgun ile Sosyal Çalışmacı Gülden Öncel katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Program kapsamında; bağımlılık türleri, risk faktörleri, erken uyarı belirtileri ve önleyici yaklaşımlar ayrıntılı şekilde ele alındı.

Eğitim süresince, bağımlılıkla mücadelede ailenin, toplumun ve kurumların üstlendiği sorumluluklara dikkat çekilirken, bağımlılığın birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri örneklerle aktarıldı. Ayrıca kriz anlarında uygulanabilecek müdahale yöntemleri ile gençlere yönelik farkındalık çalışmaları hakkında uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı.

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Şafi Özperk, düzenlenen eğitimlerle personelin bilinç düzeyini artırmayı, gençlerle yürütülen çalışmalarda daha etkili iletişim kurmalarını ve doğru yönlendirme becerileri kazanmalarını hedeflediklerini ifade etti.

Eğitime katılan personel ise programın interaktif yapısının konunun daha iyi anlaşılmasına katkı sağladığını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. İl Müdürlüğü, bağımlılıkla mücadele başta olmak üzere gençlerin korunmasına ve toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini bildirdi.

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR
Güncel

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR

05.11.2026 · 15:28

Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi Müdürlüğü, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını ve yaşamlarını daha bağımsız sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK
Güncel

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK

05.11.2026 · 15:26

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından evlenecek gençlere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ve “Etkili İletişim Becerileri” eğitimleri düzenlendi.

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM
Güncel

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM

05.11.2026 · 15:17

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçelerinde faaliyet gösteren irtibat noktaları aracılığıyla vatandaşların sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırıyor. Vatandaşlara başvuru, bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık desteği sunuluyor.

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ
Güncel

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ

05.11.2026 · 14:38

Batman Belediyesi, vatandaşların ruh sağlığını desteklemek amacıyla ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor. Uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilen 50 dakikalık bireysel görüşmelerde, yetişkinlere, ergenlere ve ailelere yönelik danışmanlık hizmeti veriliyor.

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ
Güncel

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ

05.11.2026 · 14:27

Batman Belediyesi, emekli vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunmak amacıyla kentin 5 farklı parkında Emekli Lokali oluşturuyor. Her biri 250 metrekarelik alana sahip olacak lokallerden ilkinin kasım ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR
Güncel

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR

05.11.2026 · 12:12

Batman Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen “Ninemin Tarifleri” atölyesinde öğrenciler, geleneksel lezzetlerden sütlacı kendi elleriyle hazırladı. Etkinlikle geçmişten günümüze aktarılan mutfak kültürünün genç nesillere tanıtılması hedeflendi.