Esnaf Ramazan Ayına Hazır!

Batman’da esnaf, Ramazan ayı öncesinde sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmez ürünlerini raflarda hazırladı.

GİRİŞ 16.02.2026 16:47
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
52 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Esnaf Ramazan Ayına Hazır!
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:45

Batmanlı vatandaşlara kaliteli ve taze ürün sunmak için çalışmalarını tamamlayan esnaf, fiyatları büyük ölçüde sabit tutarak alım gücünü korumaya özen gösterdi.

Ramazan öncesinde çarşı ve pazarda hareketlilik artarken, tahin, helva, hurma, peynir ve zeytin gibi ürünler tezgahlarda yerini aldı. Esnaf, özellikle Arefe günü ve Ramazan’ın ilk günlerinde yoğunluk bekliyor.

Recep Yanaç, “Ramazan ayına hazırlıklarımız tamamlandı. Tüm ürünlerimiz mevcut, özellikle tahin ve helvaya talep yoğun. Fiyatlar geçen seneye göre büyük ölçüde sabit” ifadelerini kullanırken, Ahmet Erçin ise “Hurma, kayısı, kuru üzüm ve pekmez gibi ürünlerimiz taze ve birinci sınıf. Her bütçeye uygun ürünlerimizle vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ramazan bereketiyle birlikte geliyor” dedi.

Esnaf, Ramazan ayında satışların artacağını ve vatandaşlara kaliteli ürünler sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Takip et

Yeni haber yayımlanınca bildirim veya e-posta alın. Aşağıdaki düğmeler kategori ya da etiket sayfasını açmaz.

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Röportaj kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

RÜZGAR: “HAYVANCILIK OSB KURULURSA ET FİYATLARI DÜŞER”
Röportaj

RÜZGAR: “HAYVANCILIK OSB KURULURSA ET FİYATLARI DÜŞER”

23.10.2026 · 19:08

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kentte büyükbaş hayvan ihtiyacının yüzde 60’ının çevre illerden karşılandığını belirterek Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması çağrısında bulundu.

ÇALIŞAN ANNELER DİKKAT! EMEKLİLİKTE BU HAKLARI KAÇIRMAYIN
Röportaj

ÇALIŞAN ANNELER DİKKAT! EMEKLİLİKTE BU HAKLARI KAÇIRMAYIN

21.10.2026 · 17:37

Maliye ve İktisat Uzmanı Necat Taş, çalışan kadınların doğum borçlanması, erken emeklilik, analık izni ve engelli çocuğu bulunan annelere tanınan sosyal güvenlik haklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Batman’da konuşan Taş, birçok kadının farkında olmadan emeklilik hakkını kazanmış olabileceğine dikkat çekti.

DOĞAN: “TÜRKİYE TARIMSAL POTANSİYELİNİ YETERİNCE KULLANAMIYOR”
Röportaj

DOĞAN: “TÜRKİYE TARIMSAL POTANSİYELİNİ YETERİNCE KULLANAMIYOR”

20.10.2026 · 19:55

Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, Türkiye’nin tarımda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak mevcut kaynakların yeterince verimli kullanılmadığını söyledi. Tarımsal üretimin geleceğine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Doğan, çiftçinin desteklenmesi, su kaynaklarının korunması ve bilimsel üretim yöntemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

TEKÇE: “İŞ GÜVENLİĞİ DOSYADA DEĞİL, SAHADA OLMALI”
Röportaj

TEKÇE: “İŞ GÜVENLİĞİ DOSYADA DEĞİL, SAHADA OLMALI”

16.10.2026 · 21:52

Batman’da A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Yusuf Tekçe, iş kazalarının önlenmesi için alınan tedbirlerin yalnızca kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğini belirtti. İşverenlere ve çalışanlara önemli uyarılarda bulunan Tekçe, “İş güvenliği bir maliyet değil, insan hayatını koruyan bir yatırımdır” dedi.

PSİKOLOG ATALAY’DAN UYARI: “KISA VİDEOLAR DİKKATİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”
Röportaj

PSİKOLOG ATALAY’DAN UYARI: “KISA VİDEOLAR DİKKATİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

16.10.2026 · 21:48

Batman Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Psikolog Yasir Atalay, sosyal medyada yaygınlaşan kısa videoların uzun süreli odaklanmayı zorlaştırabileceğini belirterek aileleri uyardı. Çocukların telefonla sürekli vakit geçirmesinin risklerine dikkat çeken Atalay, “Amacımız teknolojiyi yasaklamak değil, bilinçli kullanmak olmalı” dedi.

“81 İL ARASINDA DESTEK DIŞINDA KALAN TEK İL BATMAN”
Röportaj

“81 İL ARASINDA DESTEK DIŞINDA KALAN TEK İL BATMAN”

10.10.2026 · 17:44

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adnan Gündüz, 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Programı kapsamında Batman’ın büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yatırımlarına yönelik desteklerden yararlanamadığını belirtti.