Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından 19-20 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenen Avukat Stajyerleri Kurgusal Duruşma Yarışması’nın Güneydoğu Anadolu Bölge elemelerine Batman Barosu ev sahipliği yaptı.
Finalde Şanlıurfa Barosu ile karşılaşan Batman Barosu Kurgusal Duruşma Takımı, üst üste üçüncü kez bölge birinciliğini elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Stajyer avukatlardan Esra TÜLAY, Nisa BENİCE, Sultan Zelal YILMAZ ve Fırat SELİMOĞLU’nun yer aldığı takım, 20-21 Eylül 2025 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Türkiye finalinde Batman’ı temsil edecek.
Yarışmanın jüri heyetinde Maltepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Asiye Selcen SAÇAN, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2. Daire Üyesi Savcı Hakan ERGİN ve İzmir Barosu’ndan Av. Mehmet BARAN SELANİK yer aldı.
Yarışma sonunda Şanlıurfa Barosu ikinci, Diyarbakır Barosu ise üçüncü oldu.
Batman Barosu Kurgusal Duruşma Takımı’nın bu başarısında emeği geçen takım çalıştırıcıları Av. Mustafa YILDIZ, Av. Abdulhamit ÇAKAN, Av. İlyas TURAN ve Av. Mesut AYDIN’a, ayrıca organizasyona katkı sağlayan tüm baro üyelerine ve yöneticilere teşekkür edildi.