Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
İkinci el araç piyasasında son dönemde yaşanan durgunluk, galerici esnafını da olumsuz etkiledi. Esnaf, vatandaşların otomobil yerine altına yöneldiğini ve bu nedenle alım-satımın büyük ölçüde azaldığını ifade etti.
Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan artış, birçok sektörü olduğu gibi ikinci el araç piyasasını da olumsuz yönde etkiledi. Batman’da ikinci el otomobil alım-satımı yapan galerici esnafı, son dönemde piyasada ciddi bir durgunluk yaşandığını belirterek altın fiyatlarındaki hareketlilik ve küresel gelişmelerin otomobil piyasasını olumsuz etkilediğini söyledi.
Galerici esnafından Cevzat Şaşmaz, yaşanan durgunluğa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Piyasada bayram öncesine rağmen herhangi bir hareketlilik görülmediğini belirten Cevzat Şaşmaz, şunları söyledi: “Şu an maalesef ikinci el otomobil alım satım piyasası durgun. Altın fiyatlarındaki hareketlilik ve mevcut savaş ortamı piyasada muazzam bir durgunluk yarattı. Bayramın gelmesine iki hafta kalmış olmasına rağmen henüz herhangi bir hareketlilik ya da kıpırdanma yok. Ancak umuyoruz ki bayrama yakın bir hareketlilik olur.”
Otomobilin geçmişte önemli bir yatırım aracı olduğunu ifade eden Şaşmaz, “Eskisi gibi otomobil alım satımı bir yatırım aracı olmaktan biraz çıktı; insanlar artık altına yöneldi. Halkımıza tavsiyemiz, otomobil alım satımına tekrar yönelmeleridir. Altının hareketliliği belli bir döneme kadardır; hatta diyebilirim ki altın çoğu insanı ters köşe de yapabilir. Oysa otomobil ve gayrimenkul değerini her zaman koruyacaktır. İnsanlarımız otomobil ve gayrimenkule yönelirse, bunun hem daha mantıklı olacağını hem de gelecek için daha parlak sonuçlar doğuracağını düşünüyorum.” dedi.
Mevcut piyasanın çok kötü olmasa da durgun olduğunu dile getiren Şaşmaz, şöyle devam etti:
“Allah’ın izniyle, eskisi gibi bir hareketlilik olmasa da durumumuza şükrediyoruz. Piyasa şu an ‘orta şekerli’ diyebiliriz. Bir durgunluk var ama ne yapalım, her zaman hareketlilik olmuyor. Beklentimiz bayrama yakın bir hareketlilik olması ve bayramdan sonra da bu canlanmanın devam etmesidir ki öyle umuyoruz. Dördüncü aydan başlayarak on birinci aya kadar piyasada çok güzel bir hareketlilik bekliyorum; şu anki genel beklentimiz bu yöndedir.”
