Zilek Bölgesinde Villa Tarzı Dev Uydukent Projesi

Batman, şehircilik ve modern konut mimarisinde Türkiye genelinde parmakla gösterilecek mega bir projeye ev sahipliği yapıyor.

GİRİŞ 19.05.2026 20:08
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
281 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Zilek Bölgesinde Villa Tarzı Dev Uydukent Projesi
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 2:13

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ile AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Özel İdaresi tarafından Zilek Köprüsü bölgesinde 36,5 hektarlık (365 dönüm) devasa bir sahada hayata geçirilecek olan uydukent alanında yerinde incelemelerde bulundu.

Batman’ı çarpık kentleşmeden kurtaracak ve şehrin nefes almasını sağlayacak projelerin detayları netleşti. Yetkililer, il genelinde eş zamanlı olarak yürütülen planlama kapsamında tam 5 farklı noktada uydukent kurulacağını açıkladı. İşte o bölgeler: Amso Bölgesi, Diktepe Bölgesi, Karayün Bölgesi, Zilek Bölgesi, Kantar Bölgesi.

"Nitelikli Tarım Arazilerine Kesinlikle Dokunmuyoruz"

İncelemeler sırasında projenin çevresel ve yapısal vizyonuna dair önemli açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, yeni yerleşim alanları açılırken en büyük hassasiyetlerinin tarım toprakları olduğunu vurguladı. Vali Canalp şöyle konuştu: "Uydukent projelerimizi planlarken Batman’ın geleceği olan tarım alanlarının korunmasına çok büyük önem verdik. Şehrimizin birinci sınıf, nitelikli tarım arazilerine kesinlikle dokunulmadı. Proje alanlarımızı seçerken, özellikle yaz aylarında vatandaşlarımıza doğal bir manzara, serinlik ve ferah bir yaşam sunabilecek, tarıma elverişsiz ancak yaşama en uygun alanları tercih ettik."

Projenin tamamen doğayla iç içe, yatay mimari konseptinde inşa edileceğini belirten Vali Canalp, konutların kat yüksekliği ve mimari yapısına dair müjdeyi verdi. Uydukentlerde yüksek katlı binalar yerine zemin artı tek katlı (2 katlı), villa tarzı ve geniş bahçeli müstakil yapıların yer alacağını söyledi. Projenin geniş yeşil alanlar, sosyal donatılar ve parklarla destekleneceğini ifade eden Canalp, "İnsanlarımıza 'İyi ki Batman’da yaşıyorum, iyi ki Batmanlıyım' dedirtecek kalitede vizyon projeleri hayata geçiriyoruz" dedi.

Mevcut Batman şehir merkezinin yerleşim alanının yaklaşık 37 bin dönüm olduğunu hatırlatan Vali Canalp, hayata geçirilecek olan 5 uydukent projesinin toplamda 15 bin dönümlük devasa bir alanı kapsayacağını belirtti. Bu büyüklükteki bir projenin insanların beton binalardan sıyrılıp doğayla bağını yeniden güçlendireceğini ve müstakil yaşam ihtiyacına tam anlamıyla cevap vereceğini ifade etti.

Türkiye genelinde aynı anda tam 5 uydukent projesini birden projelendirip sahaya indiren başka hiçbir ilin bulunmadığına dikkat çeken Vali Canalp, Batman’ın bu vizyonla şehircilikte öncü ve lider bir konuma yerleştiğini söyledi. Projede emeği geçen Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer'e, kurum mühendislerine ve tüm saha çalışanlarına teşekkür eden Canalp, çalışmaların hız kesmeden süreceğini belirtti.

Zilek Bölgesinde Villa Tarzı Dev Uydukent Projesi Zilek Bölgesinde Villa Tarzı Dev Uydukent Projesi Zilek Bölgesinde Villa Tarzı Dev Uydukent Projesi

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.