"YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI ÇİFTÇİYİ BİTİRDİ"

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Türkiye genelindeki tarım krizi ve çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

GİRİŞ 06.11.2024 16:41
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
59 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: "YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI ÇİFTÇİYİ BİTİRDİ"
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:45
Fırat, yanlış tarım politikaları, artan maliyetler ve ürünlerin değersizleşmesinin çiftçileri zor durumda bıraktığını belirtti. Çiftçilerin artan borçlar altında ezildiğini ve bu durumun gıda güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. ÇİFTÇİLER BORÇ BATAĞINDA Fırat, çiftçilerin bankalara olan borcunun 1 trilyon TL’ye ulaştığını ve mazot, gübre, ilaç fiyatlarındaki artışların çiftçiyi zor duruma soktuğunu ifade etti. Birçok çiftçinin traktörlerinin haczedildiğini söyledi. TARIM BAKANLIĞI BÜTÇESİ ÇİFTÇİYİ KAPSAMIYOR 6 Kasım’da görüşülecek Tarım Bakanlığı bütçesinin çiftçilerin sorunlarına çözüm üretmeyeceğini belirten Fırat, hükümetin politikalarını eleştirdi. SAADET PARTİSİ’NİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Fırat, tarımda dışa bağımlılığın sona erdirilmesi, tarımsal desteklerin artırılması, ürünler için fiyat garantisi verilmesi ve çiftçilere faizsiz finansman sağlanması gerektiğini vurguladı. Saadet Partisi olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Siyaset kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

YAŞAR’DAN PARTİ ÜYELERİNE ÖN SEÇİM ÇAĞRISI
Siyaset

YAŞAR’DAN PARTİ ÜYELERİNE ÖN SEÇİM ÇAĞRISI

08.11.2026 · 15:29

YENİ Parti Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, Genel Başkanlık Ön Seçimi kapsamında Batman İl Başkanlığında oyunu kullandı. Parti içi demokrasinin önemine dikkat çeken Yaşar, tüm üyeleri ön seçime katılarak demokratik haklarını kullanmaya davet etti.

ŞANSİ: “İŞİNİ YAPMAYAN HİÇ KİMSENİN ARKASINDA DURMAYIZ”
Siyaset

ŞANSİ: “İŞİNİ YAPMAYAN HİÇ KİMSENİN ARKASINDA DURMAYIZ”

08.11.2026 · 15:11

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, kamu kurumlarında görev yapan personele önemli mesajlar verdi. Herkesin bulunduğu makamın hakkını vermesi gerektiğini belirten Şansi, “İşini yapmayan hiç kimsenin arkasında durmayız, kimseye referans olmayız. Vatandaşa kendi ailenizden biri gibi davranın.” dedi.

NASIROĞLU: “BATMAN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Siyaset

NASIROĞLU: “BATMAN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

08.11.2026 · 14:50

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, gazeteci ve yazarlarla buluşmasında kentin geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdi.

RAMANLI, VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ
Siyaset

RAMANLI, VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

07.11.2026 · 20:28

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin Batman İl Başkanlığında vatandaşlarla bir araya gelerek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi. Ramanlı, vatandaşlarla birebir iletişimi sürdüreceklerini belirterek, il başkanlığının kapılarının her zaman halka açık olduğunu ifade etti.

NASIROĞLU, BİMS ÜRETİCİLERİNİ DİNLEDİ
Siyaset

NASIROĞLU, BİMS ÜRETİCİLERİNİ DİNLEDİ

07.11.2026 · 19:17

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ile birlikte BİMS üretim tesisi temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede, işletmelerin üretimlerini sürdürebilmeleri ve yeni yatırımlar yapabilmeleri amacıyla yer tahsisi konusu ele alındı.

NASIROĞLU’NDAN BETON SANTRALLERİ İÇİN ÇÖZÜM MESAJI
Siyaset

NASIROĞLU’NDAN BETON SANTRALLERİ İÇİN ÇÖZÜM MESAJI

07.11.2026 · 19:14

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ile birlikte kentte faaliyet gösteren beton santrali işletmelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede, mevcut santrallerin taşınma süreci ve işletmeler için alternatif alanların belirlenmesi konusu ele alındı.