“Tüm Halkımızı 7’den 70’e Nevroz’a Davet Ediyoruz”

DEM Parti Batman İl Teşkilatı ve Nevroz Tertip Komitesi, 22 Mart Pazar günü Nevroz alanında kutlanacak Nevroz Bayramı’na tüm Batman halkını davet etti.

GİRİŞ 15.03.2026 16:09
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
52 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: “Tüm Halkımızı 7’den 70’e Nevroz’a Davet Ediyoruz”
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:33
DEM Parti Batman İl Eşbaşkanı Semra Güneş, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Yeşil Işık ve DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) İl Eşbaşkanı Mehdiye Demir, basın ziyaretleri kapsamında Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek imtiyaz sahibi Cebrail Uyanık ile görüştü. Heyet, ziyarette yapılacak Nevroz programı hakkında bilgi verdi.

“NEVROZ, DİRENİŞİN VE ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜDÜR”

Ziyarette konuşan DEM Parti İl Eş Başkanı Semra Güneş, “Bu yıl “Özgürlük ve Demokrasi Nevroz’u” temasıyla düzenlenecek kutlamalarda Nevroz ateşinin 22 Mart’ta yakılacağız, Nevroz’un yalnızca baharın gelişini simgeleyen bir bayram olmadığını belirterek, Mezopotamya’nın kadim geçmişinden bugüne uzanan direniş, özgürlük ve yeniden doğuşun sembolü olduğunu ifade etti. Nevroz ateşinin zulme karşı başkaldırıyı, inkâra karşı kimliği ve karanlığa karşı özgürlüğü temsil ettiğini vurgulayan Güneş, Nevroz’un halkların demokrasi ve özgürlük mücadelesinin ortak hafızasını taşıdığını, 22 Mart’ta yakılacak Nevroz ateşine tüm yurttaşları davet ederek, “Demokratik toplum için mücadele, barış için diyalog ve halkların kardeşliği için birlik çağrımızı yineliyoruz. Nevroz’un ateşi karanlığı mutlaka yenecektir. Tüm halkımızı yöresel kıyafetleriyle katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TÜM HALKIMIZI 7’DEN 70’E NEVROZ BAYRAMINA DAVET EDİYORUZ”

Ziyarette konuşan görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Yeşil Işık ise, “Halkımızı 22 Mart’ta 7’den 70’e yapılacak olan Nevroz Bayramı kutlamalarına davet ediyoruz. 2026 Nevrozunun demokratik cumhuriyete vesile olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz üzere barış süreci devam etmektedir. Yapılan bu çağrılar, başta Kürtler olmak üzere ezilen tüm halklara yönelik bir çağrıdır. Bu Nevrozun başta Kürtler olmak üzere tüm Orta Doğu halklarına barış getirmesini ve tüm tutsaklara özgürlük getirmesini diliyorum.” dedi. “Tüm Halkımızı 7’den 70’e Nevroz’a Davet Ediyoruz” “Tüm Halkımızı 7’den 70’e Nevroz’a Davet Ediyoruz”
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

AĞAÇ BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Gündem

AĞAÇ BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

01.11.2026 · 16:46

Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte kent genelinde ağaç budama çalışmalarına başladı.

29 EKİM KUTLAMALARI KABUL TÖRENİYLE SONA ERDİ
Gündem

29 EKİM KUTLAMALARI KABUL TÖRENİYLE SONA ERDİ

30.10.2026 · 17:00

Batman’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla gün boyunca gerçekleştirilen kutlamalar, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni ile sona erdi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Gündem

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

29.10.2026 · 17:56

Batman’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü, Turgut Özal Bulvarı’nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

FERDİ KURT’TAN İLÇE BAZLI FESTİVAL STRATEJİSİ
Gündem

FERDİ KURT’TAN İLÇE BAZLI FESTİVAL STRATEJİSİ

29.10.2026 · 17:46

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Adayı Ferdi Kurt, Batman’ın ekonomik potansiyelini artırmak, yerel üreticileri desteklemek ve ilçelerin kültürel değerlerini ekonomik kazanca dönüştürmek amacıyla ilçe bazlı ekonomi ve kültür festivalleri projesini açıkladı.

BATMAN BELEDİYESİ: “GEÇİCİ KAZILAR DEĞİL, KALICI HİZMETLER KONUŞULMALI”
Gündem

BATMAN BELEDİYESİ: “GEÇİCİ KAZILAR DEĞİL, KALICI HİZMETLER KONUŞULMALI”

29.10.2026 · 17:43

Batman Belediyesi, altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollara yönelik eleştirilere yanıt vererek, kent genelinde gerçekleştirilen milyarlarca liralık yatırımlara dikkat çekti.

MAVİ YEŞİL BATMAN’IN İLK ETABI HİZMETE AÇILDI
Gündem

MAVİ YEŞİL BATMAN’IN İLK ETABI HİZMETE AÇILDI

29.10.2026 · 01:04

Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi Yeşil Batman Projesi’nin ilk etabı törenle hizmete açıldı. Toplam 2 bin 50 dönümlük dev yaşam alanı olarak planlanan projede 12 kilometrelik yürüyüş güzergâhı vatandaşların kullanımına sunuldu. Vali Ekrem Canalp, projenin Batman’ın geleceğine yön vereceğini belirterek, yeni etaplar ve Batman Çayı üzerinde hayata geçirilmesi planlanan su sporları projesinin müjdesini verdi.