SAADET PARTİLİ KAYA’DAN BATMAN’DA EKONOMİ, ADALET VE ÇÖZÜM SÜRECİ MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Azmi Mustafa Kaya, Batman’da sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ekonomik sorunlar, işsizlik, gençlerin gelecek kaygısı, intihar vakaları ve yolsuzluk iddialarına değinen Kaya, çözüm sürecine ilişkin “47 yıldır devam eden bu sorunun artık Türkiye’nin gündeminden çıkmasını istiyoruz.” dedi.

GİRİŞ 31.10.2026 11:45
GÜNCELLEME 31.10.2026 12:11
17 gösterim
3 dk okuma
Fotoğraf: SAADET PARTİLİ KAYA’DAN BATMAN’DA EKONOMİ, ADALET VE ÇÖZÜM SÜRECİ MESAJI
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 3:04

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı tarafından 31 Ekim Cumartesi günü Batman Öğretmenevi’nde kahvaltı programı düzenlendi. “Saadet Sahada” kapsamında gerçekleştirilen buluşmaya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Azmi Mustafa Kaya, İl Başkanı Mehmet Fırat, parti yöneticileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Programda Batman’ın ekonomik ve sosyal sorunları ele alınırken Kaya, saha ziyaretlerinde vatandaşlardan aldıkları talepleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdıklarını belirtti.

“FAİZE MİLYARLAR GİDİYOR, VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE”

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaya, emeklilerin, asgari ücretlilerin ve dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

2025 yılında faiz ödemelerinin 1 trilyon 900 milyar liraya ulaştığını belirten Kaya, bu rakamın 2026 sonunda 2 trilyon 742 milyar liraya, 2027 bütçesinde ise yaklaşık 3 trilyon 900 milyar liraya ulaşmasının öngörüldüğünü söyledi.

Ekonomik sorunların toplumda umutsuzluğu artırdığını savunan Kaya, adalet ve ahlak anlayışının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“GENÇLER GELECEĞİNİ YURT DIŞINDA ARIYOR”

Batman’da gençlerin karşılaştığı işsizlik sorununa dikkat çeken Kaya, liyakat ve mülakat uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Üniversite mezunu gençlerin iş bulmakta zorlandığını ve birçoğunun geleceğini yurt dışında kurmayı düşündüğünü ifade eden Kaya, uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar indiğine ilişkin endişelerini de dile getirdi.

BATMAN’DAKİ İNTİHAR VAKALARI ARAŞTIRILMALI

Batman’da yaşanan intihar vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaya, kentte haftada üç veya dört vaka yaşandığı yönünde bilgilerle karşılaştıklarını belirterek konunun kapsamlı şekilde araştırılmasını istedi.

İntiharların ekonomik ve sosyal nedenlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Kaya, kamuoyunda gündeme gelen tefecilik iddialarının da incelenmesi çağrısında bulundu.

Batman’ın önemli bir sanayi ve ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirten Kaya, kentin büyümesiyle birlikte sosyal sorunların da dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

“47 YILLIK SORUN ARTIK ÇÖZÜLMELİ”

Türkiye’nin gündemindeki çözüm sürecine değinen Kaya, Saadet Partisi olarak hazırlanan çerçeve yasaya destek verdiklerini ve ilgili komisyona üye vererek sürece katkı sunduklarını söyledi.

Kaya, “Bizim tek bir hedefimiz var. Bu meselenin artık bu ülkenin gündeminden çıkması, yaşanan acıların, sorunların ve problemlerin ortadan kalkması. Buradan artık geriye gidiş olsun istemiyoruz. Eski günlerin yeniden yaşanmasını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sürecin kalıcı çözüme ulaşması gerektiğini belirten Kaya, bundan sonraki komisyon çalışmalarında da görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

YOLSUZLUK İDDİALARINA MECLİS ARAŞTIRMASI ÇAĞRISI

Kamuoyuna yansıyan yolsuzluk iddialarına da değinen Kaya, konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bulunduğu bir ortamda gündeme getirdiklerini söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı’nın açıklamaları sonrasında yaşanan gelişmelerin araştırılması gerektiğini belirten Kaya, TBMM bünyesinde araştırma komisyonu kurulmasını istediklerini ifade etti.

Kaya, somut bilgi ve belgelere ulaşmaları hâlinde savcılıklara başvuracaklarını belirterek kamu kaynaklarının korunmasının önemini vurguladı.

“ÇÖZÜM SÜRECİ ŞEFFAF YÜRÜTÜLMELİ”

Çözüm sürecine ilişkin farklı siyasi görüşlerin Meclis çatısı altında dile getirilmesi gerektiğini belirten Kaya, sürece itirazı bulunan siyasi partilerin de komisyon çalışmalarına katılabileceğini söyledi.

Kamuoyunda soru işaretlerinin oluşmaması için çalışmaların şeffaf yürütülmesi gerektiğini ifade eden Kaya, toplumsal güvenin sağlanmasında açık ve kapsamlı bilgilendirmenin önemli olduğunu kaydetti.

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen program, STK temsilcileri ve basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

IMG_3609
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel
Konu

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Siyaset kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

NASIROĞLU VE ŞANSİ OSB’DE SANAYİCİLERLE BULUŞTU
Siyaset

NASIROĞLU VE ŞANSİ OSB’DE SANAYİCİLERLE BULUŞTU

30.10.2026 · 15:49

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve İl Başkanı Hüseyin Şansi, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek sanayicilerin talep ve sorunlarını dinledi. Görüşmelerde üretim, yatırım ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

NASIROĞLU VE ŞANSİ’DEN SENDİKA BAŞKANLARINA ZİYARET
Siyaset

NASIROĞLU VE ŞANSİ’DEN SENDİKA BAŞKANLARINA ZİYARET

29.10.2026 · 17:35

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, Batman’da faaliyet gösteren dört sendikanın başkanını ziyaret ederek yeni dönem çalışmaları ve çalışanların talepleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

NASIROĞLU: “ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”
Siyaset

NASIROĞLU: “ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

29.10.2026 · 17:27

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve İl Başkanı Hüseyin Şansi, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak esnafın sorunlarını ve taleplerini değerlendirdi.

NASIROĞLU: “SEVDAMIZ BATMAN, HEDEFİMİZ GELECEK”
Siyaset

NASIROĞLU: “SEVDAMIZ BATMAN, HEDEFİMİZ GELECEK”

29.10.2026 · 00:59

Batman Çayı kıyısında yaklaşık 2 bin 50 dönümlük alanı kapsayan Mavi Yeşil Batman Projesi’nin 136 dönümlük birinci etabı törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, projenin kentin sosyal yaşamına ve gelişimine katkı sunacağını belirterek, Batman’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

AK PARTİ’DEN 5 İLÇEDE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ
Siyaset

AK PARTİ’DEN 5 İLÇEDE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ

28.10.2026 · 16:03

AK Parti Batman İl Kadın Kolları tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen eğitim programı, Batman Merkez, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf ve Sason’da tamamlandı. Programla vatandaşların bilinçlendirilmesi ve bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.

NASIROĞLU: “CUMHURİYETİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”
Siyaset

NASIROĞLU: “CUMHURİYETİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

28.10.2026 · 14:46

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümünü kutladı.