SUDA MAHSUR KALAN 5 VATANDAŞ DALGIÇLARCA KURTARILDI!

Batman'da akarsu yataklarında ani su yükselmesi sonucu yaşanan mahsur kalma olaylarına bir yenisi daha eklendi.

GİRİŞ 25.06.2026 12:02
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
57 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: SUDA MAHSUR KALAN 5 VATANDAŞ DALGIÇLARCA KURTARILDI!
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:26

Merkez Samanyolu mevkisinde su seviyesinin aniden artması nedeniyle nehrin ortasında sıkışıp kalan 5 vatandaş, Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü dalgıç ekiplerinin başarılı operasyonuyla burunları bile kanamadan kurtarıldı.

Olay, Batman merkeze bağlı Samanyolu mevkisinde bulunan bir kum ocağının tam karşı şeridinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, su kenarında bulundukları esnada nehir yatağındaki su seviyesinin hızla yükseldiğini fark edemeyen 5 vatandaş, etraflarının suyla çevrilmesi sonucu kara ile bağlantılarını kaybederek mahsur kaldı.

Çevredeki diğer vatandaşların durumu fark edip panikle yetkililere bildirmesi üzerine bölgeye çok kısa sürede su altı arama-kurtarma ve dalgıç ekipleri sevk edildi.

Olay yerine ulaşan uzman dalgıç ekipleri, akıntının durumunu ve su derinliğini analiz ettikten sonra hızla kurtarma botları ve güvenlik ekipmanlarıyla harekete geçti. En üst düzey güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen titiz operasyon neticesinde, suyun ortasında çaresizce bekleyen 5 kişi bulundukları noktadan tek tek alınarak güvenli bölgeye tahliye edildi.

Kurtarılan vatandaşların olay yerinde yapılan ilk kontrollerinde sağlık durumlarının gayet iyi olduğu belirtildi. Dalgıç ekipleri, bölgede başka mahsur kalan kimsenin olmadığından emin olmak adına akarsu yatağı boyunca bir süre daha inceleme ve güvenlik taraması gerçekleştirdi. Batman'daki akarsu ve nehir yataklarında baraj kapaklarının açılması veya ani debi değişiklikleri nedeniyle su seviyelerinin öngörülemez şekilde yükselebildiğini hatırlatan yetkililer; özellikle yaz aylarında serinlemek, piknik yapmak veya yürüyüş amacıyla su kenarlarını kullanan vatandaşları çok daha dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

SUDA MAHSUR KALAN 5 VATANDAŞ DALGIÇLARCA KURTARILDI! SUDA MAHSUR KALAN 5 VATANDAŞ DALGIÇLARCA KURTARILDI! SUDA MAHSUR KALAN 5 VATANDAŞ DALGIÇLARCA KURTARILDI!

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

KIŞ ÖNCESİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Güncel

KIŞ ÖNCESİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

08.11.2026 · 15:38

Batman Belediyesi, sonbahar ve yaklaşan kış mevsimi öncesinde olası yağışların olumsuz etkilerine karşı önlemlerini artırırken, kent genelindeki altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

MÜSİAD BATMAN, 113. GENEL İDARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
Güncel

MÜSİAD BATMAN, 113. GENEL İDARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

08.11.2026 · 15:34

MÜSİAD’ın 113. Genel İdare Kurulu Toplantısı, Mersin Şubesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye’nin farklı illerinden şube başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

DEMOKRASİ BULVARI’NA 900 METRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU
Güncel

DEMOKRASİ BULVARI’NA 900 METRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU

08.11.2026 · 15:26

Batman Belediyesi, Batman-Kozluk Yolu üzerindeki Demokrasi Bulvarı’nda 900 metrelik yürüyüş yolu, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemelerini kapsayan yeşil kuşak çalışması başlattı.

BAŞKAN GÜNEŞ’E TÜMORSİAD’DAN ANLAMLI PLAKET
Güncel

BAŞKAN GÜNEŞ’E TÜMORSİAD’DAN ANLAMLI PLAKET

08.11.2026 · 15:21

Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, Tüm Ortadoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMORSİAD) Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı.

SAĞANAK YAĞIŞ BELEDİYEYİ TEYAKKUZA GEÇİRDİ
Güncel

SAĞANAK YAĞIŞ BELEDİYEYİ TEYAKKUZA GEÇİRDİ

07.11.2026 · 20:21

Batman’da etkili olan şiddetli sağanak yağışın ardından belediye ekipleri su baskınlarına karşı gece boyunca çalışma yürüttü. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda harekete geçen ekipler, mazgal ve yağmur suyu tahliye kanallarında temizlik yaparak olası taşkınların önüne geçmek için sabahın ilk ışıklarına kadar mesai yaptı.

ŞEHİDİN OĞLUNA ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Güncel

ŞEHİDİN OĞLUNA ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

07.11.2026 · 20:13

Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut’un oğlu için düzenlenen doğum günü etkinliğine katıldı. Şehit evladının mutluluğuna ortak olan Dr. Canalp, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını vurguladı.