Son 48 Saatte 29 Yangına Müdahale

Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, son 48 saat içerisinde kent genelinde çıkan 29 farklı yangına hızlı şekilde müdahale etti.

GİRİŞ 31.08.2025 17:56
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
50 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Son 48 Saatte 29 Yangına Müdahale
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:52

Ekiplerin etkin çalışmaları sayesinde, olası can kayıplarının ve büyük çaplı maddi hasarların önüne geçildi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava ve kuraklık, özellikle ot yangınlarında ciddi artışa neden oldu. Kentin farklı bölgelerinde çıkan 5 ot yangınına anında müdahale eden ekipler, alevlerin yerleşim alanlarına sıçramasını önledi.

Dikkat çeken olaylar arasında yer alan 4 ev yangınından birinde bir vatandaş yaralanırken, zamanında yapılan müdahale olası daha büyük bir felaketi engelledi.

Altyapı kaynaklı yangınlar da itfaiyeyi harekete geçirdi. Son iki günde 3 trafo ve 1 elektrik panosunda yangın çıkarken, araç, çatı, bahçe ve çöp konteyneri yangınları da yaşanan diğer olaylar arasında yer aldı.

İtfaiye yetkilileri, vatandaşlara özellikle kuru ve rüzgârlı havalarda ateş yakılmaması, anız ve otların tutuşturulmaması yönünde uyarılarda bulunarak, elektrik tesisatlarının düzenli kontrol edilmesinin yangın riskini azaltmada önemli rol oynadığını vurguladı.

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR
Güncel

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR

05.11.2026 · 15:28

Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi Müdürlüğü, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını ve yaşamlarını daha bağımsız sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK
Güncel

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK

05.11.2026 · 15:26

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından evlenecek gençlere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ve “Etkili İletişim Becerileri” eğitimleri düzenlendi.

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM
Güncel

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM

05.11.2026 · 15:17

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçelerinde faaliyet gösteren irtibat noktaları aracılığıyla vatandaşların sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırıyor. Vatandaşlara başvuru, bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık desteği sunuluyor.

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ
Güncel

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ

05.11.2026 · 14:38

Batman Belediyesi, vatandaşların ruh sağlığını desteklemek amacıyla ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor. Uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilen 50 dakikalık bireysel görüşmelerde, yetişkinlere, ergenlere ve ailelere yönelik danışmanlık hizmeti veriliyor.

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ
Güncel

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ

05.11.2026 · 14:27

Batman Belediyesi, emekli vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunmak amacıyla kentin 5 farklı parkında Emekli Lokali oluşturuyor. Her biri 250 metrekarelik alana sahip olacak lokallerden ilkinin kasım ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR
Güncel

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR

05.11.2026 · 12:12

Batman Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen “Ninemin Tarifleri” atölyesinde öğrenciler, geleneksel lezzetlerden sütlacı kendi elleriyle hazırladı. Etkinlikle geçmişten günümüze aktarılan mutfak kültürünün genç nesillere tanıtılması hedeflendi.