HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, basın emekçilerinin kamuoyunun doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesinde hayati bir görev üstlendiğini vurguladı.
Gazeteciliğin yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda önemli bir toplumsal sorumluluk olduğuna dikkat çeken Şahin, zor şartlar altında ve büyük fedakârlıklarla görev yapan basın mensuplarının toplumun sağlıklı bilgiye ulaşmasında vazgeçilmez bir rol oynadığını ifade etti. Gazetecilerin hakikatin ortaya çıkması adına ciddi riskler aldığını belirten Şahin, bu görevin güçlü bir mesleki ilke ve ahlaki duruş gerektirdiğini dile getirdi.
Açıklamasında Gazze’de görev yaparken hayatını kaybeden gazetecilere de değinen Şahin, hakikati dünyaya duyurdukları için gazetecilerin hedef alınmasının basın tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Bu tür saldırıların yalnızca basın özgürlüğüne değil, insanlığın ortak vicdanına yönelik olduğunu belirtti.
Şehit edilen gazetecileri rahmetle anan Davut Şahin, hakikatin susturulamayacağını vurgulayarak, mesleğini ilke, ahlak ve tarafsızlık çerçevesinde sürdüren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.
