Doğan, 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü ve Tarım Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarımın ve ziraat mühendisliğinin ülkenin geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Tarım alanındaki ilk eğitim-öğretim faaliyetlerinin 1846’da İstanbul Yeşilköy’de kurulan Mekteb-i Zirai Şahane ile başladığını hatırlatan Doğan, tarım öğreniminin Osmanlı’dan günümüze kesintisiz sürdüğünü ifade etti.
Doğan, “1846’dan 2026’ya uzanan 180 yıllık süreçte tarımsal eğitim; bilimsel üretimin, planlı kalkınmanın, gıda güvenliğinin ve kırsal yaşamın gelişmesinde hayati bir rol üstlenmiştir.” dedi.
10 Ocak haftasının Tarım Haftası olarak kutlandığını belirten Doğan, bu sürecin tarımsal sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin ortaya konulduğu önemli bir dönem olduğunu söyledi.
Tarım öğreniminin ülkenin tarımsal belleğini ve mühendislik birikimini oluşturduğunu vurgulayan Doğan, bu birikimin gelecek kuşaklara aktarılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.
“Ziraat mühendisleri kamu yararı için çalışıyor”
Ziraat mühendislerinin toprağın, suyun, tohumun ve emeğin değerini bilen bir anlayışla hareket ettiğini ifade eden Doğan, şunları söyledi:
“Ziraat mühendisleri, doğayı koruyarak üretim yaparken kamu yararını ve toplum çıkarını her zaman öncelemiştir. Tarımın, gıdanın ve kırsal kalkınmanın her alanında sorumluluk üstlenmeyi görev bilmiştir.”









