Mereto Dağı Turizme Açılıyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en yüksek noktalarından biri olan Mereto Dağı, Batman Valiliği öncülüğünde başlatılan yeni projelerle bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri haline geliyor.

GİRİŞ 08.07.2026 23:57
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
32 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Mereto Dağı Turizme Açılıyor!
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:21

Batman Valisi Ekrem Canalp; Sason Kaymakamı Furkan Başar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Kadir Özer, Sason Belediye Başkanı İrfan Demir ve teknik ekiple birlikte Mereto Dağı’nda kapsamlı saha incelemelerinde bulundu.

Zirveye Butik Cami, Karavan Kamp Alanı ve Kafeler Yapılacak

Bölgenin zengin doğası ve manevi değerleriyle öne çıkan Mereto Dağı’nda yürütülecek projeler yerinde değerlendirildi. Çalışmalar kapsamında zirveye yapılması planlanan butik cami, karavan kamp alanları, ziyaretçi dinlenme istasyonları, kafeler ve sosyal donatı alanlarının inşa edileceği noktalar tek tek belirlendi.

Eşsiz yaylaları, zengin endemik bitki çeşitliliği ve doğa sporlarına elverişli yapısıyla dikkat çeken dağın, tamamlanacak altyapı yatırımlarıyla birlikte dört mevsim ziyaret edilebilen bir çekim merkezi olması hedefleniyor. Doğa yürüyüşü, kampçılık, fotoğrafçılık ve dağ turizmi tutkunlarının yanı sıra inanç turizmi kapsamında bölgeye gelen ziyaretçiler için ulaşım imkanları da kolaylaştırılacak.

Dev projenin tamamlanmasıyla birlikte artan ziyaretçi trafiğinin Sason ilçesindeki yerel ekonomiyi doğrudan hareketlendirmesi bekleniyor. Konaklama, yeme-içme ve yöresel ürün satışı yapan yerel esnafın projeden olumlu etkileneceği vurgulandı.

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Batman Valisi Ekrem Canalp, Mereto’nun doğal dokusunun korunarak geleceğe taşınacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Mereto Dağı’nın doğal yapısını bozmadan, doğayla uyumlu bir anlayışla projelerimizi hayata geçireceğiz. Yürüteceğimiz bu çalışmalar bölgenin turizmdeki marka değerini yükseltecek. Mereto Dağı’nı doğa, kamp ve inanç turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz."

Mereto Dağı Turizme Açılıyor!

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR
Güncel

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR

05.11.2026 · 15:28

Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi Müdürlüğü, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını ve yaşamlarını daha bağımsız sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK
Güncel

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK

05.11.2026 · 15:26

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından evlenecek gençlere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ve “Etkili İletişim Becerileri” eğitimleri düzenlendi.

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM
Güncel

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM

05.11.2026 · 15:17

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçelerinde faaliyet gösteren irtibat noktaları aracılığıyla vatandaşların sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırıyor. Vatandaşlara başvuru, bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık desteği sunuluyor.

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ
Güncel

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ

05.11.2026 · 14:38

Batman Belediyesi, vatandaşların ruh sağlığını desteklemek amacıyla ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor. Uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilen 50 dakikalık bireysel görüşmelerde, yetişkinlere, ergenlere ve ailelere yönelik danışmanlık hizmeti veriliyor.

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ
Güncel

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ

05.11.2026 · 14:27

Batman Belediyesi, emekli vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunmak amacıyla kentin 5 farklı parkında Emekli Lokali oluşturuyor. Her biri 250 metrekarelik alana sahip olacak lokallerden ilkinin kasım ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR
Güncel

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR

05.11.2026 · 12:12

Batman Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen “Ninemin Tarifleri” atölyesinde öğrenciler, geleneksel lezzetlerden sütlacı kendi elleriyle hazırladı. Etkinlikle geçmişten günümüze aktarılan mutfak kültürünün genç nesillere tanıtılması hedeflendi.