Kur’an Ziyafetine Yoğun İlgi

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda, Batman İl Müftülüğü tarafından organize edilen "Kur’an Ziyafeti" programında, dünya birincisi hafızlar Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle dinleyenlere unutulmaz bir manevi atmosfer yaşattı.

GİRİŞ 02.05.2025 16:31
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
49 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Kur’an Ziyafetine Yoğun İlgi
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:23

Batman Merkez Çamlıtepe Mahallesi'nde bulunan Mehmet Emin Terece Camii'nde düzenlenen programa, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Cuma namazı öncesinde gerçekleşen programa; İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Tahir Pekim, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, 2022 yılı Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dünya birinciliği ve birinciler birinciliği unvanına sahip Adem Bigetay ile Mısır’dan gelen Şeyh Hafız Essam Ahmet Hussien Ali Kur’an-ı Kerim okudu. Tilavetler, cami cemaatinde derin duygular uyandırdı.

Programın moderatörlüğünü Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe üstlendi. Okunan her ayetin ardından meal açıklamaları yapılarak dinleyicilerin içeriği daha iyi kavramaları sağlandı.

Program öncesinde konuşan İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Tahir Pekim, Kur’an’ın hayat rehberi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Rabbim, cümlemizi gönüllerinde ve hayatlarında Kur’an ile haşir neşir olanlardan eylesin. Kur’an-ı Kerim öyle bir kelamdır ki, Peygamber efendimizin bizlere taşıdığı son ilahi mesajdır. Okunması gönüllerimize su verdiği gibi, tefsiriyle ve anlamıyla hayatımıza taşımak noktasında gayret ve çaba içerisinde olmalıyız.”
Pekim sözlerine şöyle devam etti:
“İslam âlemi ne zaman Kur’an ile sıkı bir bağ kurduysa her şey daha güzel olmuştur. Çünkü Kur’an, kalplere şifa, dertlere deva ve rahmet kaynağımızdır. Müslümanların dirlik ve birliğini sağlayan yegâne kitabımızdır. Bugün de o manevi hayatımızı saracak ve etkileyecek bir programdayız. Rabbim, istifade edenlerden eylesin.”

Program, Hamza Gökçe'nin yaptığı dua ile sona erdi.

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR
Güncel

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR

05.11.2026 · 15:28

Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi Müdürlüğü, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını ve yaşamlarını daha bağımsız sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK
Güncel

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK

05.11.2026 · 15:26

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından evlenecek gençlere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ve “Etkili İletişim Becerileri” eğitimleri düzenlendi.

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM
Güncel

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM

05.11.2026 · 15:17

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçelerinde faaliyet gösteren irtibat noktaları aracılığıyla vatandaşların sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırıyor. Vatandaşlara başvuru, bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık desteği sunuluyor.

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ
Güncel

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ

05.11.2026 · 14:38

Batman Belediyesi, vatandaşların ruh sağlığını desteklemek amacıyla ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor. Uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilen 50 dakikalık bireysel görüşmelerde, yetişkinlere, ergenlere ve ailelere yönelik danışmanlık hizmeti veriliyor.

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ
Güncel

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ

05.11.2026 · 14:27

Batman Belediyesi, emekli vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunmak amacıyla kentin 5 farklı parkında Emekli Lokali oluşturuyor. Her biri 250 metrekarelik alana sahip olacak lokallerden ilkinin kasım ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR
Güncel

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR

05.11.2026 · 12:12

Batman Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen “Ninemin Tarifleri” atölyesinde öğrenciler, geleneksel lezzetlerden sütlacı kendi elleriyle hazırladı. Etkinlikle geçmişten günümüze aktarılan mutfak kültürünün genç nesillere tanıtılması hedeflendi.