Köyü Akrepler Sardı, Ekipler Müdahale Etti

Kozluk ilçesine bağlı Tuzlagözü köyünde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte akrep vakalarında ciddi artış yaşandı.

GİRİŞ 04.08.2025 16:05
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
1.044 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Köyü Akrepler Sardı, Ekipler Müdahale Etti
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:57
Köylülerin ihbarı üzerine Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatıyla Batman Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri harekete geçti. Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi koordinasyonunda yürütülen ilaçlama çalışmalarında, gece saatlerinde ortaya çıkan akreplerin yoğun görüldüğü bölgelerde 6 bin 500 litre ilaç kullanıldı. Belediyeden 6 personel ve 2 araç, İl Özel İdaresi’nden ise 4 personel ve 2 araçla destek sağlandı. Ekipler, bu çalışmaların düzenli aralıklarla devam edeceğini belirtti. Tuzlagözü köyü sakinleri, ‘Yaz aylarında akrep korkusuyla uyuyamıyorduk. Devletimiz sesimizi duydu, artık rahatız’ diyerek yetkililere teşekkür etti.

“HALK SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZDİR”

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp; halk sağlığının temel öncelik olduğunu vurgulayarak, “vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden tüm olumsuzluklara karşı etkin ve kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın sağlığını ve güvenliğini önceleyen bu tür çalışmalarımız yalnızca Tuzlagözü köyüyle sınırlı kalmayıp, ihtiyaç duyulan her yerde düzenli periyotlarla sürdüreceğiz.” dedi. Köyü Akrepler Sardı, Ekipler Müdahale Etti Köyü Akrepler Sardı, Ekipler Müdahale Etti
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR
Güncel

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR

05.11.2026 · 15:28

Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi Müdürlüğü, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını ve yaşamlarını daha bağımsız sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK
Güncel

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK

05.11.2026 · 15:26

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından evlenecek gençlere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ve “Etkili İletişim Becerileri” eğitimleri düzenlendi.

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM
Güncel

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM

05.11.2026 · 15:17

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçelerinde faaliyet gösteren irtibat noktaları aracılığıyla vatandaşların sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırıyor. Vatandaşlara başvuru, bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık desteği sunuluyor.

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ
Güncel

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ

05.11.2026 · 14:38

Batman Belediyesi, vatandaşların ruh sağlığını desteklemek amacıyla ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor. Uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilen 50 dakikalık bireysel görüşmelerde, yetişkinlere, ergenlere ve ailelere yönelik danışmanlık hizmeti veriliyor.

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ
Güncel

EMEKLİLERE 5 YENİ LOKAL MÜJDESİ

05.11.2026 · 14:27

Batman Belediyesi, emekli vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunmak amacıyla kentin 5 farklı parkında Emekli Lokali oluşturuyor. Her biri 250 metrekarelik alana sahip olacak lokallerden ilkinin kasım ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR
Güncel

ÖĞRENCİLER NİNELERİNİN TARİFLERİNİ YAŞATIYOR

05.11.2026 · 12:12

Batman Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen “Ninemin Tarifleri” atölyesinde öğrenciler, geleneksel lezzetlerden sütlacı kendi elleriyle hazırladı. Etkinlikle geçmişten günümüze aktarılan mutfak kültürünün genç nesillere tanıtılması hedeflendi.