Kar Bot Satışlarını Artırdı, Fiyatlar Zorladı

Batman’da bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden kar ve yağmur yağışları, kış şartlarını daha belirgin hâle getirdi. Uzun yıllardır bu denli yoğun kar yağışı yaşanmadığını belirten vatandaşlar, soğuk havayla birlikte bot ve kışlık ayakkabılara yöneldi.

GİRİŞ 20.01.2026 19:06
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
50 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Kar Bot Satışlarını Artırdı, Fiyatlar Zorladı
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:03

Artan talep esnafın yüzünü güldürürken, önceki yıllarda yaşanan satış durgunluğu nedeniyle yeterli stok yapılmaması bazı iş yerlerini hazırlıksız yakaladı. Öte yandan yükselen maliyetler bot ve ayakkabı fiyatlarına yansıdı. Fiyatlardaki artış, talep olmasına rağmen vatandaşların alım gücünü zorladı.

Batmanlı esnaf, satışların arttığını ancak yüksek fiyatlar nedeniyle herkesin ihtiyacını karşılayamadığını dile getirdi.

Esnaf Mesut Akyol, bu yıl kara hazırlıksız yakalandıklarını belirterek, “Bu sene beklediğimizden fazla kar yağdı. Önceki yıllarda getirdiğimiz mallar elimizde kalıyordu, bu yüzden bu yıl az ürün aldık. Talep vardı ama fiyatlar yüksek olduğu için birçok kişi alamadı” dedi.

Bir diğer esnaf Aksoy ise fiyat artışlarının satışları olumsuz etkilediğini belirterek, geçen yıl 600–700 lira olan botların bu yıl bin liranın üzerine çıktığını, zamların durması hâlinde alışverişin artacağını söyledi.

Esnaf Furkan Akyol da özellikle bayan botlarına yoğun talep olduğunu ifade ederek, bu yıl satışların geçen yıllara göre yüzde 80–90 oranında arttığını belirtti. Akyol, fiyat artışlarının alım gücünü düşürdüğünü, ancak indirimlerle bot fiyatlarının 800–900 lira seviyelerine kadar indiğini kaydetti.

Kar Bot Satışlarını Artırdı, Fiyatlar Zorladı Kar Bot Satışlarını Artırdı, Fiyatlar Zorladı

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Ekonomi kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

MÜJDECİ’DEN YATIRIMCILARA 1 MİLYAR TL’LİK ÇAĞRI
Ekonomi

MÜJDECİ’DEN YATIRIMCILARA 1 MİLYAR TL’LİK ÇAĞRI

03.11.2026 · 16:06

ARM Danışmanlık sahibi ve proje uzmanı Mensur Müjdeci, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) Programı kapsamında Batman’daki imalat sanayi yatırımlarına 1 milyar TL’ye kadar finansman sağlanabildiğini belirterek yatırımcılara çağrıda bulundu.

PEKMEZDE BOLLUK VAR, SATIŞ YOK
Ekonomi

PEKMEZDE BOLLUK VAR, SATIŞ YOK

30.10.2026 · 16:27

Batman’da kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte şire üzümünden üretilen pekmez tezgâhlardaki yerini aldı.

DURSUN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI”
Ekonomi

DURSUN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI”

30.10.2026 · 16:20

Emekli Memur-Sen Batman Şube Başkanı Fahrettin Dursun, artan hayat pahalılığı ve yetersiz emekli maaşlarına dikkat çekerek, tüm emeklileri kapsayan genel bir zam yapılmasını istedi.

EMLAK SEKTÖRÜ DURGUN: KONUT ALIMINA DESTEK ÇAĞRISI
Ekonomi

EMLAK SEKTÖRÜ DURGUN: KONUT ALIMINA DESTEK ÇAĞRISI

28.10.2026 · 16:46

Batman’da gayrimenkul sektöründe yaklaşık iki yıldır yaşanan durgunluk, emlak danışmanlarını ve müteahhitleri zor durumda bırakıyor. Yüksek faiz oranları, artan inşaat maliyetleri, altın fiyatlarındaki hareketlilik ve vatandaşların düşen alım gücüne dikkat çeken sektör temsilcileri, konut satışlarının canlandırılması için devlet destekli kampanyalar ve ekonomik düzenlemeler yapılmasını istedi.

ÇETİZ: “KÜÇÜK ESNAFIN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ”
Ekonomi

ÇETİZ: “KÜÇÜK ESNAFIN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ”

28.10.2026 · 16:42

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, artan kira, elektrik, personel ve vergi giderlerinin küçük esnafı zor durumda bıraktığını belirterek ekonomik destek çağrısında bulundu. Piyasadaki durgunluk ve vatandaşın alım gücündeki düşüşün ticareti olumsuz etkilediğini ifade eden Çetiz, vergi ve SGK prim borçlarında kolaylık sağlanmasını istedi.

TARIM FUARINA KATILAN ESNAF: “MASRAFLARIMIZI ÇIKARAMADIK!”
Ekonomi

TARIM FUARINA KATILAN ESNAF: “MASRAFLARIMIZI ÇIKARAMADIK!”

26.10.2026 · 19:27

Batman’da 22-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 6. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılan esnaf, ziyaretçi sayısının beklentilerin altında kalması nedeniyle zarar ettiklerini belirterek organizasyona tepki gösterdi.