İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 yılı birinci toplantısı, İl İdare Şube Başkanları toplantısıyla birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.
Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıya, yatırımcı kuruluşların ve ilgili kurum amirlerinin yanı sıra ilçe kaymakamları ile belediye başkanları katıldı. Toplantıda, il genelinde yürütülen projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunulurken kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğini artırmaya yönelik görüşmeler yapıldı.
16 KURULUŞA AİT 325 PROJE
Vali Canalp, toplantıda yaptığı konuşmada, İl Yatırım Takip Sistemi üzerinden alınan raporlarla ilgili bilgi verdi. “İlimizde 16 kuruluşa ait toplam 325 proje bulunuyor ve bu projelerin toplam bedeli 21 milyar 550 milyon 711 bin TL. 2024 yılı için 8 milyar 355 milyon 617 bin TL ödenek ayrıldı ve bu ödeneğin 7 milyar 286 milyon 240 bin TL’si harcanarak %87,20 nakdi, %70,65 fiziki gerçekleşme sağlandı,” dedi. Projelerin durumuna ilişkin de bilgi veren Vali Canalp, 230 projenin tamamlandığını, 58 projenin devam ettiğini, 22 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 13 projeye henüz başlanılmadığını ifade etti.
YATIRIMCI KURULUŞLAR SUNUM YAPTI
Toplantıda, yatırımcı kuruluş temsilcileri il genelinde yürüttükleri projelere ilişkin sunumlar yaptı. Ardından, koordinasyon gerektiren konular tartışılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
ÇİFTÇİLER KURAKLIĞA DAYANIKLI ÜRÜNLERE YÖNLENDİRİLECEK
Toplantının sonunda konuşan Vali Canalp, tarihi Perpıra Köprüsü’nün restorasyonunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve Kozluk Garzan Çayı üzerindeki Pisyar Köprüsü’nün onarımı için talimat verdiğini belirtti. Ayrıca, çiftçilerin kuraklığa dayanıklı tarım ürünleri yetiştirmeleri konusunda teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Şehrin elektrik sıkıntısını çözmek için TEİAŞ tarafından Aydınkonak Trafo Merkezi’nin temelinin yakında atılacağı müjdesini veren Vali Canalp, gıda güvenliği ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla denetimlerin artırılması talimatını verdi. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı süren atık arıtma tesisinin ise Mart ayında hizmete alınacağını açıkladı.