İkinci El Araç Piyasası Durgun

Batman’da ikinci el araç satışı yapan oto galerici esnafı, yaz aylarında beklenen hareketliliğin yaşanmadığını belirtti.

İkinci El Araç Piyasası Durgun
Yayınlama: 27.06.2025
A+
A-

Esnaf, yüksek faiz oranları ve dövizdeki dalgalanma nedeniyle satışların durma noktasına geldiğini ifade ederek, piyasalardaki istikrarsızlığın kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

“İki senedir bu sıkıntıyı yaşamaktayız”

İkinci el araç piyasasında uzun süredir durgunluk yaşandığını belirten galerici esnafı Mehmet Sabri Tek, piyasalardaki dengesizliğin temel sebebinin yüksek faiz politikaları olduğunu söyledi.
“Şu an ikinci el araç piyasası oldukça durgun. Bunun temel nedeni faizlerin yüksek olmasıdır. Aynı zamanda dövizde de ciddi bir dengesizlik söz konusu. Bu da vatandaşların yatırımlarını faize veya dövize yönlendirmesine neden oluyor. Araç almak isteyenlerin büyük bölümü almadan geri dönüyor. Esnaf bu süreçte çok zorlanıyor, kira ödemekte bile güçlük çekiyoruz. İki yıldır aynı tabloyu yaşıyoruz. Şu anda sadece 500-600 bin lira bandındaki bazı binek ve ticari araçlar satılabiliyor. Piyasanın canlanması için faizlerin düşmesi ve döviz kurunun sabitlenmesi şart,” şeklinde konuştu.

“Esnaf, yaz aylarında beklediği canlılığı görememektedir”

Bir diğer galerici esnafı Mazlum Tunç da yaz döneminde piyasada beklenen hareketliliğin yaşanmadığını ifade etti.
“Geçmiş yıllarla kıyasladığımızda bu yaz sezonu oldukça durgun geçiyor. Piyasa canlı değil, çünkü faiz yüksek, döviz ise sürekli değişiyor. Bu durum ikinci el araç alımına olan ilgiyi azalttı. Bazı esnaflar ayda bir araç bile satamıyor. Esnaf gerçekten zor durumda. İkinci el araç fiyatları şu anda aslında uygun. Örneğin, geçen yıl 750-800 bin lira arasında olan bir araç şu an 600-620 bin lira civarında satılıyor ama yine de alıcı bulmakta zorlanıyoruz. Çünkü piyasada nakit para dolaşımı yok,” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.