SGK İLE MALİ MÜŞAVİRLERDEN ORTAK ÇALIŞMA

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Naif Gümüş, beraberindeki heyetle birlikte Batman Siirt Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Bölge Odasını ziyaret etti. Görüşmede işverenlerin sosyal güvenlik yükümlülükleri, prim işlemleri, teşvik ve destekler ile çalışma hayatında karşılaşılan sorunlar ele alındı. İşlemlerde yapılabilecek hataların çalışanlar ve işverenler açısından hak kayıplarına yol açabileceğine dikkat çekildi.

GİRİŞ 16.10.2026 18:43
13 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: SGK İLE MALİ MÜŞAVİRLERDEN ORTAK ÇALIŞMA
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 2:07

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, işverenlerin sosyal güvenlik işlemlerinin doğru ve zamanında yürütülmesi amacıyla meslek kuruluşlarına yönelik rehberlik ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Naif Gümüş ve beraberindeki heyet, Batman Siirt Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Bölge Odasını ziyaret ederek Oda Başkanı Dr. Mehmet Şah Ayaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen görüşmede sosyal güvenlik mevzuatındaki güncel uygulamalar, işverenlerin yükümlülükleri, teşvik ve destekler ile mali müşavirlerin sahada karşılaştığı sorunlar değerlendirildi.

İŞVEREN İŞLEMLERİNDE HATA UYARISI

Toplantıda, mali müşavirlerin işverenlerin sosyal güvenlik yükümlülüklerini doğru ve zamanında yerine getirmelerinde önemli bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çekildi.

Özellikle çalışanların işe giriş ve işten ayrılış bildirimleri, sigorta prim işlemleri, teşvik başvuruları ve diğer yasal yükümlülüklerde yapılabilecek hataların hem çalışanlar hem de işverenler açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

Bu tür hataların önüne geçilmesi için güncel mevzuat bilgilerinin meslek mensuplarına doğrudan aktarılmasının önemine vurgu yapıldı.

TEŞVİK VE DESTEKLER MASAYA YATIRILDI

Görüşmede işverenlerin yararlanabileceği sosyal güvenlik teşvikleri ve destek uygulamaları da gündeme geldi.

İşverenlerin mevcut teşviklerden doğru şekilde yararlanabilmesi, prim işlemlerinde yaşanabilecek sorunların azaltılması ve mevzuata uygun hareket edilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Ayrıca kayıtlı istihdamın güçlendirilmesi ve çalışanların sosyal güvenlik haklarının korunmasına yönelik yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

MALİ MÜŞAVİRLER SAHADAKİ SORUNLARI AKTARDI

Batman Siirt Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Dr. Mehmet Şah Ayaz ve oda yönetimiyle gerçekleştirilen görüşmede, meslek mensuplarının işveren işlemlerinde karşılaştıkları sorunlar da değerlendirildi.

Uygulamada tereddüt yaşanan konular, güncel düzenlemelerin işverenlere yansımaları ve sahadan gelen talepler üzerinde duruldu.

SGK ile mali müşavirler arasındaki doğrudan iletişimin, karşılaşılan sorunların daha hızlı tespit edilmesine ve çözüm süreçlerinin kolaylaştırılmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

SGK İLE MALİ MÜŞAVİRLER ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile meslek kuruluşları arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekilen görüşmede, işverenlerin doğru bilgilendirilmesi ve sosyal güvenlik işlemlerinin sağlıklı yürütülmesi konusunda iş birliğinin sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün, güncel mevzuatın doğru uygulanması, işverenlerin zamanında bilgilendirilmesi ve çalışma hayatında karşılaşılan sorunların çözümüne katkı sağlanması amacıyla meslek kuruluşlarıyla temaslarını sürdüreceği belirtildi.

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ANNELERE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EĞİTİMİ
Güncel

ANNELERE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EĞİTİMİ

16.10.2026 · 19:25

Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde, Dicle Anaokulunda öğrenci velilerine yönelik bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi. “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, çocukların madde bağımlılığından korunması, risklerin erken fark edilmesi ve ailelerin alabileceği önlemler anlatıldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI İŞ BİRLİĞİ
Güncel

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI İŞ BİRLİĞİ

16.10.2026 · 19:05

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Batman İl Temsilcisi Av. Merve Güzel ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Batman Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ni (ŞÖNİM) ziyaret etti. Görüşmede kadına yönelik şiddetle mücadelede yürütülen çalışmalar, kurumlar arası dayanışma ve yeni iş birliği imkânları ele alındı.

ÇOCUKLU AİLELERE SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK
Güncel

ÇOCUKLU AİLELERE SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK

16.10.2026 · 19:01

Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ekonomik güçlük yaşayan çocuklu ailelere yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) çalışmalarını sürdürüyor.

İZZET AKDAĞ, BAŞAKŞEHİR MAHALLESİ MUHTARLIĞINA ADAY OLDU
Güncel

İZZET AKDAĞ, BAŞAKŞEHİR MAHALLESİ MUHTARLIĞINA ADAY OLDU

16.10.2026 · 18:17

Batman’ın yeni mahallelerinden Başakşehir’de muhtarlık için adaylığını açıklayan iş insanı İzzet Akdağ, yaklaşık 30 yıllık ticari tecrübesi ve 3 yıllık site yöneticiliği deneyimini mahalle hizmetlerine taşımak istediğini belirtti. Akdağ, güven, samimiyet, ulaşılabilirlik ve eşit hizmet anlayışıyla mahalle sakinlerinin sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflediğini söyledi.

YETİM VE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN HAYIR KERMESİ
Güncel

YETİM VE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN HAYIR KERMESİ

16.10.2026 · 16:24

Batman Umut Kervanı Derneği, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla 21-25 Ekim 2026 tarihleri arasında hayır kermesi düzenleyecek.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SOKAĞA TAŞINDI
Güncel

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SOKAĞA TAŞINDI

15.10.2026 · 17:40

Batman Valiliği koordinasyonunda yürütülen Bağımlılıkla Mücadelede Aile ve Toplum Temelli Bütüncül Destek Projesi (Batman Modeli) kapsamında Atatürk Meydanı ile 1. ve 2. Cadde’de esnaf ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. Çalışmada bağımlılıkla mücadelede erken farkındalık ve aile desteğinin önemine dikkat çekildi.