Esnaftan Klima Uyarısı: "Fiyatlar Uygun, Montaj Hızlıyken Acele Edin"

Batman’da serin seyreden hava dalgası klima satışlarında geçici bir durgunluk yaratsa da, sektör temsilcileri fırtına öncesi sessizliğe karşı vatandaşı uyarıyor.

GİRİŞ 11.05.2026 04:15
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
153 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Esnaftan Klima Uyarısı: "Fiyatlar Uygun, Montaj Hızlıyken Acele Edin"
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:25

Beyaz eşya işletmecisi Selman Pulgat, kavurucu yaz sıcakları Batman kapısına dayanmadan önce klima ihtiyacının giderilmesi gerektiğini vurguladı.

"Hala Geçen Yılın Fiyatlarıyla Satış Yapıyoruz"

Piyasadaki fiyat istikrarına dikkat çeken Selman Pulgat, birçok modelde büyük zamların henüz yansımadığını belirtti. Pulgat, piyasa durumuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: Cüzi Fark: Vergi ve maliyet artışlarına rağmen fiyatlarda sadece 2 bin TL gibi cüzi bir fark oluştu. Stoklar Tam: 9’luktan salon tipine kadar tüm klima çeşitleri stoklarda hazır bekliyor. Hızlı Montaj: Şu an talep düşük olduğu için servis ekipleri montaj işlemlerini anında gerçekleştirebiliyor.

"Geçen Seneki Tedarik Sıkıntısını Unutmayın"

Geçtiğimiz yıl yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşların klima bulmakta zorlandığını hatırlatan Pulgat; "Geçen sene teslimatlarda ciddi gecikmeler oldu. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, 'Havalar nasılsa serin' demeden ihtiyaçlarını şimdiden karşılamalarıdır. Sıcaklıklar arttığında hem ürün bulmak zorlaşacak hem de servis süreleri uzayacaktır," dedi.

Batman’ın yaz aylarında bölgedeki en sıcak illerden biri olduğunu ifade eden Pulgat, kentteki iklim şartlarının zorluğunu şu sözlerle özetledi: "Batman’da sıcaklıklar bazen 55-60 derecelere kadar hissedilebiliyor. Klima olmadığında evlerde yaşamak imkansız hale geliyor, insanlar sıcaktan baygınlık geçirebiliyor. Yaz aylarında ortalama 45 derecenin altına düşmeyen bir hava söz konusu."

Yaz yoğunluğu başlamadan önce servis ekiplerinin tam kapasite ve hızlı hizmet verdiğini belirten Pulgat, klimasını şimdi alanların hem ekonomik olarak kazançlı çıkacağını hem de sıcaklar bastırdığında konforundan ödün vermeyeceğini sözlerine ekledi.

Esnaftan Klima Uyarısı: "Fiyatlar Uygun, Montaj Hızlıyken Acele Edin" Esnaftan Klima Uyarısı: "Fiyatlar Uygun, Montaj Hızlıyken Acele Edin"

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Ekonomi kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

MÜJDECİ’DEN YATIRIMCILARA 1 MİLYAR TL’LİK ÇAĞRI
Ekonomi

MÜJDECİ’DEN YATIRIMCILARA 1 MİLYAR TL’LİK ÇAĞRI

03.11.2026 · 16:06

ARM Danışmanlık sahibi ve proje uzmanı Mensur Müjdeci, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) Programı kapsamında Batman’daki imalat sanayi yatırımlarına 1 milyar TL’ye kadar finansman sağlanabildiğini belirterek yatırımcılara çağrıda bulundu.

PEKMEZDE BOLLUK VAR, SATIŞ YOK
Ekonomi

PEKMEZDE BOLLUK VAR, SATIŞ YOK

30.10.2026 · 16:27

Batman’da kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte şire üzümünden üretilen pekmez tezgâhlardaki yerini aldı.

DURSUN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI”
Ekonomi

DURSUN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI”

30.10.2026 · 16:20

Emekli Memur-Sen Batman Şube Başkanı Fahrettin Dursun, artan hayat pahalılığı ve yetersiz emekli maaşlarına dikkat çekerek, tüm emeklileri kapsayan genel bir zam yapılmasını istedi.

EMLAK SEKTÖRÜ DURGUN: KONUT ALIMINA DESTEK ÇAĞRISI
Ekonomi

EMLAK SEKTÖRÜ DURGUN: KONUT ALIMINA DESTEK ÇAĞRISI

28.10.2026 · 16:46

Batman’da gayrimenkul sektöründe yaklaşık iki yıldır yaşanan durgunluk, emlak danışmanlarını ve müteahhitleri zor durumda bırakıyor. Yüksek faiz oranları, artan inşaat maliyetleri, altın fiyatlarındaki hareketlilik ve vatandaşların düşen alım gücüne dikkat çeken sektör temsilcileri, konut satışlarının canlandırılması için devlet destekli kampanyalar ve ekonomik düzenlemeler yapılmasını istedi.

ÇETİZ: “KÜÇÜK ESNAFIN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ”
Ekonomi

ÇETİZ: “KÜÇÜK ESNAFIN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ”

28.10.2026 · 16:42

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, artan kira, elektrik, personel ve vergi giderlerinin küçük esnafı zor durumda bıraktığını belirterek ekonomik destek çağrısında bulundu. Piyasadaki durgunluk ve vatandaşın alım gücündeki düşüşün ticareti olumsuz etkilediğini ifade eden Çetiz, vergi ve SGK prim borçlarında kolaylık sağlanmasını istedi.

TARIM FUARINA KATILAN ESNAF: “MASRAFLARIMIZI ÇIKARAMADIK!”
Ekonomi

TARIM FUARINA KATILAN ESNAF: “MASRAFLARIMIZI ÇIKARAMADIK!”

26.10.2026 · 19:27

Batman’da 22-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 6. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılan esnaf, ziyaretçi sayısının beklentilerin altında kalması nedeniyle zarar ettiklerini belirterek organizasyona tepki gösterdi.