DİCLE ELEKTRİK’TEN GENÇ ELEKTRİKÇİLERE İSTİHDAM FIRSATI

Dicle Elektrik, bölge halkına sağladığı istihdam olanaklarıyla yerel ekonomiye önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.

GİRİŞ 12.09.2024 15:46
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
205 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: DİCLE ELEKTRİK’TEN GENÇ ELEKTRİKÇİLERE İSTİHDAM FIRSATI
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:34
Şirket, üniversite ve meslek liselerinin elektrik bölümlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik geliştirdiği mavi yaka yetenek programı "Enerjin İşin Olsun" ile gençlere kariyer fırsatları sunuyor. Bu kapsamda, Harran Üniversitesi ile imzalanan İşyeri Eğitim Protokolü'nün ardından, Batman Üniversitesi ile de benzer bir protokol imzalanarak iş birliği genişletildi.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İLE DİCLE ELEKTRİK ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Beşiri OSB Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törende, Batman Üniversitesi ile Dicle Elektrik arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, Dicle Elektrik adına Endüstriyel İlişkiler Müdürü Betül Güneş ve Batman Üniversitesi adına Yüksekokul Müdürü Dr. Kadri Kurt imzaladı. Törene, Batman Üniversitesi’nden Yüksekokul Müdürü Dr. Kadri Kurt, Müdür Yardımcıları Dr. Mehmet Şefik Üney ve Dr. Edip Ertuğrul, ayrıca Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür ve akademisyenler katılım gösterdi. Dicle Elektrik adına ise İl Müdürü Bilal Altunç, İnsan Kaynakları İş Ortakları Yöneticisi Mehmet Bilal Kılıç, İş Ortağı Şeymanur Revan Güneş ve Eğitim ve Gelişim Uzmanı Betül Koçağa törende hazır bulundu. Törende, akademisyenler tarafından elektrik programlarının eğitim-öğretim süreçleri ve işyeri eğitimi hakkında bilgilendirme yapıldı.

DİĞER ÜNİVERSİTELER DE PROJEYE DÂHİL EDİLECEK

Dicle Elektrik ve Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre, stajyer olarak kabul edilecek başarılı öğrenciler, staj süresince teorik ve uygulamalı eğitimler alacak. Saha ve büro eğitimleriyle desteklenen öğrenciler, kurum kültürüne uygun nitelikler kazandıklarında, organizasyonun ihtiyaçlarına göre çalışma imkânı elde edebilecek. Protokolden Meslek Yüksek Okulu ve meslek liselerinin elektrik bölümü son sınıf öğrencileri yararlanabilecek. Projenin, diğer bölge üniversiteleri ve Milli Eğitim İl Müdürlükleriyle işbirlikleri yapılarak genişletilmesi planlanıyor. DİCLE ELEKTRİK’TEN GENÇ ELEKTRİKÇİLERE İSTİHDAM FIRSATI
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Eğitim kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

REKTÖR DEMİR’DEN ODTÜ REKTÖRÜ YOZGATLIGİL’E ZİYARET
Eğitim

REKTÖR DEMİR’DEN ODTÜ REKTÖRÜ YOZGATLIGİL’E ZİYARET

08.11.2026 · 15:44

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’i makamında ziyaret etti. İki rektörün bir araya geldiği görüşmede, yükseköğretimdeki gelişmeler ve üniversiteler arası ilişkiler ele alındı.

GENÇ ÇİFTLERE ÜCRETSİZ EVLİLİK EĞİTİMİ
Eğitim

GENÇ ÇİFTLERE ÜCRETSİZ EVLİLİK EĞİTİMİ

06.11.2026 · 19:52

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, aile yapısını güçlendirmek ve sağlıklı evlilik ilişkilerini desteklemek amacıyla “Çift Akademisi Projesi”ni hayata geçirdi.

İKİ GÜNLÜK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
Eğitim

İKİ GÜNLÜK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

06.11.2026 · 18:46

Batman Valiliği himayelerinde, Girişimcilik Akademisi koordinasyonunda 7-8 Kasım 2026 tarihlerinde girişimci adaylarına yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlenecek.

BATMAN VAKFI’NDAN 544 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ
Eğitim

BATMAN VAKFI’NDAN 544 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ

06.11.2026 · 16:48

Batman Eğitim, Yardımlaşma ve Kalkınma Vakfı (Batman Vakfı), burs değerlendirme sürecini tamamlayarak yeni dönemde burs verilecek öğrencileri belirledi.

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Eğitim

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

05.11.2026 · 15:29

Batman Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 100 öğrenci, Batman Sivil Toplum Merkezini ziyaret etti. Öğrenciler, gönüllülük ve sivil toplum faaliyetleri hakkında bilgi alırken işaret dili ve sağlıklı yaşam konularında düzenlenen eğitimlere katıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ
Eğitim

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ

05.11.2026 · 12:08

Batman Yavuz Selim Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerini sonbahar etkinliğinde ağırladı. Minik öğrenciler, doğa temalı çalışmalar ve eğitici oyunlarla hem eğlendi hem de yeni deneyimler kazandı.