DEM PARTİ, KAYYUMLARA KARŞI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

DEM Parti, Van’dan gelen bir heyetle birlikte Batman’da kayyum atamalarına karşı protesto düzenledi.

GİRİŞ 10.11.2024 14:47
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
142 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: DEM PARTİ, KAYYUMLARA KARŞI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:50
Yılmaz Güney Parkı'ndan Basın Kavşağı'na kadar yürüyüş yapan grup, kayyumların Batman Belediyesine atanmasını eleştirdi. Yürüyüşe Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri, görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük ve diğer siyasi temsilciler katıldı. ‘’KÜRT HALKININ İRADESİNE SAYGI GÖSTERİLMELİ’’ DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, halkın kayyumlara karşı direnişinin büyüdüğünü belirterek, "Kürt halkının iradesine saygı gösterilmeli" dedi. Daha sonra konuşan, Görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük ise “Hakkımız da kararlar var diyorlar. Bizi bu tür uyduruk kararla görevlerimizden uzaklaştırmazlar. Bizler sizlerin ve İçişleri Bakanlığının onayı ile gelmedik. Buraya bu halkın iradesiyle geldik. Kimse buraları bize lütfetmedi. Sizin uydurduğunuz kararlarla bu sokakları terk etmeyeceğiz. Direnişimiz bitmedi ta ki bu belediyeler bu işgalden kurtulana kadar sürecek” dedi.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.