ÇİFTÇİ, HÜKÜMETİN YENİ UYGULAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, hükümet tarafından yürürlüğe koyulması planlanan vergi, kredi kartı, taksit kısıtlaması, enflasyon muhasebesi uygulamalarının esnafı ve piyasayı olumsuz etkileyeceğini belirtti.

GİRİŞ 13.08.2024 14:33
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
81 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: ÇİFTÇİ, HÜKÜMETİN YENİ UYGULAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:38
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yürürlüğe girecek olan enflasyon muhasebesi, kredi kartı taksitlerinin azaltılması, kaldırılması ve kişinin kendi kredi kartıyla alışveriş yapmaması halinde fatura, malı alana değil kart sahibine kesileceği, ceza verileceğine dair uygulamalara geçilmesinin esnafı ve piyasayı olumsuz etkileyeceğini söyledi. Yaptığı yazılı açıklamada Çiftçi, "Bir yandan enflasyon muhasebesi, bir yandan kredi kartları taksitlerinin azaltılması, kaldırılması ve vatandaşların başkasının kredi kartıyla kendi ödemesini yapamaması gibi uygulamalar genel olarak piyasayı olumsuz etkileyecektir. Tam da enflasyon düşecek ve esnafımız rahatlayacak derken başka yeni uygulamalar ortaya çıkıyor. Bu ve benzer uygulamalara artık yeter diyoruz. Enflasyon muhasebesi de nereden çıktı? Bu uygulama hayata geçerse milletimiz kendine bir eşya almaktan korkacak ve gizlemeye çalışacaktır." dedi. Açıklamasının devamında Çiftçi, "Üç ayda bir elindeki malının, evinin ve arabasının ne varsa tekrar tekrar vergisini ödeyecek olması olacak iş değildir. Vatandaşların ve esnafın elini ve kolunu bağlıyorsunuz. Tüm milleti taksitli ürün almaya alıştırdık, şimdi de taksitle alışverişi kısıtlıyor ve kaldırmayı düşünüyorsunuz. Bu şekilde esnafın ve vatandaşın elini ve kolunu bağlıyorsunuz. Bu uygulamalar olursa esnaf nasıl iş yapacak, nasıl ayakta kalacak?" diye sordu. "Ayrıca esnaflarımız mal ve eşya alırken dost ve tanıdıklarının kredi kartlarını kullanarak ödemelerini yapıyorlardı" diyen Çiftçi, şöyle devam etti: "Bunun dışında esnaf ödemelerde, sıkıştıkları vakit birbirlerinin yerine hatır çeki vererek ödeme yapıyorlardı. Yeni uygulamalar ile kimse kimsenin yerine kredi kartıyla ödeme yapamayacak ve aynı zamanda iyilikte de bulunamayacaktır. Bu uygulamada esnafı zor durumda bırakacak ve bazılarını iflasa kadar sürükleyebilecektir. Yetkililere çağrımız bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesidir" ifadelerini kullandı.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Ekonomi kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

MÜJDECİ’DEN YATIRIMCILARA 1 MİLYAR TL’LİK ÇAĞRI
Ekonomi

MÜJDECİ’DEN YATIRIMCILARA 1 MİLYAR TL’LİK ÇAĞRI

03.11.2026 · 16:06

ARM Danışmanlık sahibi ve proje uzmanı Mensur Müjdeci, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) Programı kapsamında Batman’daki imalat sanayi yatırımlarına 1 milyar TL’ye kadar finansman sağlanabildiğini belirterek yatırımcılara çağrıda bulundu.

PEKMEZDE BOLLUK VAR, SATIŞ YOK
Ekonomi

PEKMEZDE BOLLUK VAR, SATIŞ YOK

30.10.2026 · 16:27

Batman’da kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte şire üzümünden üretilen pekmez tezgâhlardaki yerini aldı.

DURSUN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI”
Ekonomi

DURSUN: “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI”

30.10.2026 · 16:20

Emekli Memur-Sen Batman Şube Başkanı Fahrettin Dursun, artan hayat pahalılığı ve yetersiz emekli maaşlarına dikkat çekerek, tüm emeklileri kapsayan genel bir zam yapılmasını istedi.

EMLAK SEKTÖRÜ DURGUN: KONUT ALIMINA DESTEK ÇAĞRISI
Ekonomi

EMLAK SEKTÖRÜ DURGUN: KONUT ALIMINA DESTEK ÇAĞRISI

28.10.2026 · 16:46

Batman’da gayrimenkul sektöründe yaklaşık iki yıldır yaşanan durgunluk, emlak danışmanlarını ve müteahhitleri zor durumda bırakıyor. Yüksek faiz oranları, artan inşaat maliyetleri, altın fiyatlarındaki hareketlilik ve vatandaşların düşen alım gücüne dikkat çeken sektör temsilcileri, konut satışlarının canlandırılması için devlet destekli kampanyalar ve ekonomik düzenlemeler yapılmasını istedi.

ÇETİZ: “KÜÇÜK ESNAFIN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ”
Ekonomi

ÇETİZ: “KÜÇÜK ESNAFIN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ”

28.10.2026 · 16:42

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, artan kira, elektrik, personel ve vergi giderlerinin küçük esnafı zor durumda bıraktığını belirterek ekonomik destek çağrısında bulundu. Piyasadaki durgunluk ve vatandaşın alım gücündeki düşüşün ticareti olumsuz etkilediğini ifade eden Çetiz, vergi ve SGK prim borçlarında kolaylık sağlanmasını istedi.

TARIM FUARINA KATILAN ESNAF: “MASRAFLARIMIZI ÇIKARAMADIK!”
Ekonomi

TARIM FUARINA KATILAN ESNAF: “MASRAFLARIMIZI ÇIKARAMADIK!”

26.10.2026 · 19:27

Batman’da 22-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 6. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılan esnaf, ziyaretçi sayısının beklentilerin altında kalması nedeniyle zarar ettiklerini belirterek organizasyona tepki gösterdi.