BASKİ’den Tilmerç Mahallesi’nde İçme Suyu Altyapı Çalışması

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, kent genelinde yürütülen Altyapı Master Planı çalışmaları kapsamında içme suyu şebekesini güçlendirmeye yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

BASKİ’den Tilmerç Mahallesi’nde İçme Suyu Altyapı Çalışması
Yayınlama: 19.07.2026
A+
A-

Bu doğrultuda, Tilmerç Mahallesi Memur-Sen TOKİ bölgesinde yeni açılan su kuyusunun mevcut şebekeye entegre edilmesi amacıyla başlatılan altyapı çalışmaları tamamlandı. BASKİ ekiplerinin yürüttüğü faaliyetler kapsamında, yeni su kaynağının sisteme bağlanabilmesi amacıyla bölgeye 800 metre uzunluğunda ve 100 milimetre çapında polietilen boru hattı döşendi.

Yaz Aylarındaki Su İhtiyacı Hedeflendi

Gerçekleştirilen bu hat çalışmasıyla birlikte, bölgenin içme suyu altyapısının daha verimli hale getirilmesi ve özellikle yaz döneminde artış gösteren su tüketim ihtiyacının kesintisiz karşılanması amaçlanıyor. Yeni kuyunun devreye alınması, Memur-Sen TOKİ bölgesindeki su arz kapasitesini artıracak.

Batman Belediyesi yetkilileri, Altyapı Master Planı hedefleri doğrultusunda kentin farklı mahallelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına yönelik yenileme ile güçlendirme yatırımlarının periyodik program dahilinde sürdürüleceğini bildirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.