BASKİ’den “Su Birikintisi” Önlemi

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (BASKİ), kent genelinde etkisini gösteren yağışlar nedeniyle altyapı çalışmalarına hız verdi.

BASKİ’den “Su Birikintisi” Önlemi
Yayınlama: 15.03.2026
A+
A-

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun mesai harcayan ekipler, ana arterler başta olmak üzere birçok noktada tahliye kanallarını temizleyerek su akışını kontrol altına alıyor.

BASKİ ekipleri, gün boyu kentin en işlek noktalarında mazgal temizliği yürüttü. Çalışma yapılan bazı bölgeler şunlar:

  • Bulvarlar: Turgut Özal, Atatürk, Barış, Özgürlük ve Ömer Muhtar Bulvarları.

  • Kritik Lokasyonlar: Petrol City arkası, Belediye Spor Kompleksi, Engelsiz Aktif Yaşam Merkezi çevresi ve Atatürk Parkı önü.

  • Mahalleler: Belde (Okullar Bölgesi), Tilmerç, Hilal, Sağlık, Kültür, GAP ve Meydan Mahalleleri.

Ekipler, özellikle ağaç yaprakları, çöpler ve rüzgarla taşınan atıklar nedeniyle tıkanan yağmur suyu mazgallarını tek tek temizledi. Saha kontrolleri sırasında Savaro menfezinde de kapsamlı bir temizlik çalışması yapılarak suyun rahat tahliye edilmesi sağlandı. Komando Caddesi ve SSK Caddesi gibi su birikintisi riski taşıyan noktalarda ise ekipler anında müdahale gerçekleştirdi.

“Ekiplerimiz Teyakkuz Halinde”

Belediye yetkilileri, yağış takvimini yakından takip ettiklerini ve vatandaşlardan gelen ihbarlara anında yanıt verdiklerini belirtti: “Vatandaşlarımızın günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimiz sahada teyakkuz halindedir. Mazgal ve yağmur suyu hatlarındaki düzenli kontrollerimiz yağış süresince aralıksız devam edecektir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.