Batman’a 31 Yeni Hekim Kadrosu: Nasıroğlu’ndan Müjdeli Haber

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, 128. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında kente sağlık alanında dev bir yatırımın müjdesini verdi.

Batman’a 31 Yeni Hekim Kadrosu: Nasıroğlu’ndan Müjdeli Haber
Yayınlama: 30.04.2026
A+
A-

Yapılan tahsisle birlikte Batman ve ilçelerinde uzun süredir ihtiyaç duyulan branşlarda uzman doktorlar göreve başlayacak.

Batman’da Bir İlk: Spor Hekimliği Kadrosu

Kentin yükselen spor grafiği, sağlık hizmetlerine de yansıdı. Batman Petrolspor’un başarıları ve artan spor altyapısı sonrası, kente ilk kez Spor Hekimliği kadrosu tahsis edildi. Nasıroğlu, bu branşın Batman’a kazandırılmasının kentin spor kimliğiyle doğrudan örtüştüğünü belirtti.

İlçelerde Branş Devrimi

Sağlık hizmetlerinin sadece merkezde değil, ilçelerde de yaygınlaştırılması amacıyla kritik adımlar atıldı:

Sason: İlçede ilk kez Radyoloji branşı hizmet vermeye başlayacak.

Kozluk: İlçede ilk kez Dermatoloji uzmanı kadrosu açıldı.

Cerrahi Onkoloji: Ülke genelinde sınırlı sayıda uzman bulunan bu önemli branş, Batman’da yeniden ihdas edildi.

“Sağlık Altyapımız Daha da Güçlenecek”

Toplam 31 yeni hekim (24 uzman, 7 pratisyen) kadrosunun Batman’ın sağlık yükünü hafifleteceğini ifade eden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha hızlı, etkin ve nitelikli şekilde ulaşabilmesi en büyük önceliğimizdir. İl ve ilçe hastanelerimizdeki eksik branşları planlı bir şekilde tamamlamaya devam ediyoruz. Bu kadrolar Batman’ımıza hayırlı olsun.”

Milletvekili Nasıroğlu, sürece verdikleri destekten dolayı Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve tüm Bakanlık yetkililerine teşekkür ederek, Batman’ın her mahallesinde ve ilçesinde sağlık erişimini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmaların süreceğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.