“30 Yıldır Merkezde Yenilenmeyen Tek Sokağız”

Batman’da Eski Hamam Sokağı, yıllardır süregelen altyapı ve yol sorunlarıyla gündemde. Esnaf, yamalı ve çukur dolu yollar nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililerden acil çözüm talep ediyor.

“30 Yıldır Merkezde Yenilenmeyen Tek Sokağız”
Yayınlama: 07.08.2025
A+
A-

Çarşı Mahallesi 707. Sokak’ta yaklaşık 500 esnaf faaliyet gösteriyor. Parke taşları 30 yılı aşkın süredir yenilenmedi, yollar çukurlarla dolu ve altyapı sonrası düzenleme yapılmadı. Kışın su birikintileri, yazın toz ve düzensizlik sokak güvenliği ve estetiğini olumsuz etkiliyor. Ayrıca, yetersiz aydınlatma akşam saatlerinde yayalar için risk oluşturuyor. Batman’ın merkezinde olmasına rağmen bölge hizmet dışı kalmış, esnaf ve vatandaşlar mağduriyet yaşıyor.

‘’VALİMİZE DURUMU AKTARDIK, HİZMET DESTEĞİ BEKLİYORUZ’’

“Eski Hamam Sokağı’nda yaklaşık 30 yıldır parke taşları yıpranmış, kırılmış ve yamalar nedeniyle göçükler oluşmuş durumda. Kışın çukurlarda su birikiyor, yürümek zorlaşıyor. Burası Batman’ın merkezindeki yenilenmeyen tek sokak. Sayın valimize durumu ilettik, ilgileneceğini söyledi. Diğer sokaklara verilen hizmetin bize de verilmesini istiyoruz.”

“YOL EĞRİ VE ÇUKURLU, VATANDAŞ YÜRÜMEKTE ZORLANIYOR”

“Sokağımız 25-30 yıldır bu halde, en son eski Belediye Başkanımız merhum Salih Gök döneminde düzenleme yapıldı. Altyapı kazılarından sonra yollar rastgele yamalandı, bozuk ve düzensiz kaldı. Yürümekte zorlanıyoruz, akşamları ışıklandırma yok ve sokak tenha. Esnaf bu durumdan rahatsız, yetkililerden acil müdahale istiyoruz.”

“YAKLAŞIK 500 ESNAF BU SOKAĞI KULLANMAKTA”

“Yaklaşık 15 yıldır esnafım ve diğerleri de aynı şikâyette. Altyapı çalışmaları defalarca yapıldı ama yol sadece üstünkörü onarıldı, her yer çukur dolu. Yayalar sık sık düşüyor. Yetkililerden, Elma Sokağı gibi düzgün zemin ve kaplama istiyoruz. Talebimizi valimize ilettik ama henüz bir şey yapılmadı. Yaklaşık 500 esnaf var, yoğun ve işlek ama ilgilenilmiyor. Parke taşları merhum Salih Gök zamanından kalma. Tek isteğimiz, sokağın Batman’a yakışır şekilde yenilenmesi.”

Kaynak: İLKHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.