Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ), modern bir altyapı ve sorunsuz bir şehir yaşamı için kent genelindeki temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Rögar kapaklarından yağmur suyu bacalarına kadar her noktaya müdahale eden ekipler, devasa bir temizlik rakamına ulaştı.
Batman genelinde yaklaşık 19 bin baca üzerinde titiz bir çalışma yürütülüyor. İki baca arasındaki ortalama 60 metrelik mesafe baz alındığında, BASKİ ekiplerinin her yıl temizlediği hat uzunluğu 1 milyon 100 bin metreyi (1100 kilometre) aşıyor. Bu rakam, ekiplerin kentin altyapısını her yıl baştan sona en az bir kez elden geçirdiğini gösteriyor.
Özellikle yağışlı mevsimlerde oluşabilecek kanalizasyon taşkınlarını ve yol seviyesindeki su birikintilerini önlemeyi amaçlayan ekipler; Kanalizasyon bacaları, Yağmur suyu bacaları, Mazgallar, Su vanaları ve rögarların temizliğine odaklandı.
Tüm mahalleleri kapsayan bir çalışma programı uygulayan BASKİ, altyapı sisteminin daha sağlıklı ve kesintisiz işlemesini hedefliyor. Belediye yetkilileri, periyodik bakımların tıkanıklık riskini minimize ettiğini ve şehir genelinde altyapı konforunu artırdığını belirtti.
