Yol Yapılmayınca İş Köylüye Kaldı

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ Beldesi Koçkaya Köyü Tatlıca Mezrası sakinleri, uzun süredir yapılmasını talep ettikleri köy yolunun onarılmaması üzerine kendi imkânlarıyla çalışma başlattı.

GİRİŞ 27.06.2026 18:16
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
84 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Yol Yapılmayınca İş Köylüye Kaldı
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:38
Defalarca yetkililere ve belediyeye başvurmalarına rağmen yol sorununa çözüm bulunamadığını belirten mezra sakinleri, araçların köye ulaşımını sağlamak amacıyla imece usulüyle bir araya geldi. Ellerine kazma ve kürek alan vatandaşlar, bozulan ve kullanılamaz hale gelen köy yolunu temizleyerek yeniden ulaşıma açmaya çalıştı. Her yıl aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, özellikle kış ve yağışlı dönemlerde ulaşımın büyük ölçüde aksadığını belirterek yolun kalıcı olarak yapılmasını istedi. Tatlıca Mezrası sakinleri, "Defalarca talepte bulunmamıza rağmen yolumuz yapılmadı. Mecburen kendi imkânlarımızla çalışma yapmak zorunda kaldık. Her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Yetkililerden kalıcı çözüm bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

EĞİTİM-BİR-SEN’DE GENEL KURUL HEYECANI
Güncel

EĞİTİM-BİR-SEN’DE GENEL KURUL HEYECANI

14.10.2026 · 18:06

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, 8. Olağan Genel Kurulu’nu 17 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirecek. Mevcut Şube Başkanı ve Memur-Sen Batman İl Temsilcisi Şehmuz Önlü’nün genel kurula tek listeyle katılması bekleniyor.

KOZLUK’TA ŞÜPHELİ ÖLÜM!
Güncel

KOZLUK’TA ŞÜPHELİ ÖLÜM!

14.10.2026 · 17:06

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı bir köyde 33 yaşındaki S.A. ölü bulundu. Ölüm nedeni henüz belirlenemeyen şahsın hayatını kaybetmesiyle ilgili inceleme başlatıldı.

METRUK BİNALAR BİR BİR YIKILIYOR
Güncel

METRUK BİNALAR BİR BİR YIKILIYOR

14.10.2026 · 16:58

Batman Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, madde bağımlılarının kullanımına açık hale geldiği belirtilen metruk yapılara yönelik yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Kısmet Mahallesi Harran Caddesi’nde bulunan metruk yapılar, alınan güvenlik önlemlerinin ardından yıkıldı.

BATMAN-BİSMİL YOLUNDA SEBZE YÜKLÜ ARAÇ DEVRİLDİ: 1 YARALI
Güncel

BATMAN-BİSMİL YOLUNDA SEBZE YÜKLÜ ARAÇ DEVRİLDİ: 1 YARALI

14.10.2026 · 12:01

Batman-Bismil kara yolunda sebze ve meyve yüklü panelvanın kontrolden çıkarak yan yatması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kazanın ardından araçta bulunan sebze ve meyveler yola saçılırken, kara yolunda trafik akışı bir süre aksadı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA OSMANLICA EĞİTİMİ
Güncel

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA OSMANLICA EĞİTİMİ

14.10.2026 · 11:18

Batman Belediyesi, personelin tarihi belge ve arşiv kaynaklarını okuyabilme becerilerini geliştirmek amacıyla Osmanlıca kursu başlattı. Hayrat Vakfı Batman İl Temsilcisi Vasih Zülfikar tarafından verilen eğitimlerin sonunda katılımcılara belge verilecek.

MİNİK SATRANÇÇI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA YARIŞTI
Güncel

MİNİK SATRANÇÇI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA YARIŞTI

13.10.2026 · 19:45

Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan minik sporcu, Kocaeli’de düzenlenen 10. Bizim Çocuklar Türkiye Satranç Şampiyonası’nda Batman’ı temsil etti. İl elemelerindeki performansıyla Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan sporcu, şampiyonada farklı illerden gelen rakipleriyle mücadele etti.