DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Batman’ın şehir girişleri, yol durumu ve ışıklandırma eksiklikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Şehir girişlerinin, bir kentin kimliğini yansıttığını belirten Yılmaz, özellikle Diyarbakır yolu başta olmak üzere Batman’a girişlerin düzenli ve modern bir görünüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bazı şehirlerde girişler ışıl ışıl ve düzenliyken, Batman’ın girişleri karanlık ve bakımsız durumda. Özellikle OSB yolundaki çalışmaların uzun süredir tamamlanmaması ciddi sorunlara yol açıyor. Bu güzergahta sık sık trafik kazaları yaşanıyor ve bunların birçoğu ne yazık ki ölümle sonuçlanıyor. Karayolları’nı göreve davet ediyoruz. Eğer ödenek sıkıntısı varsa bu daha da düşündürücü. Yol çalışmaları hızlandırılmalı,” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, Havaalanı kavşağından OSB, otogar ve çevre yoluna bağlantı sağlayan güzergâhların da şehir trafiği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Bu alanlarda peyzaj ve aydınlatma eksiklerinin giderilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Batman’a gelen biri, şehrin enerjisini ve dinamizmini hissetmeli. Bu şehir karanlık değil, umut dolu. Gerekirse Türkiye Petrolleri civarından yeni bir bağlantı yolu da açılmalı,” dedi.
Ayrıca Batman Çayı Islah Projesi’ne de değinen Yılmaz, projenin tamamlanmasının şehir yaşamı açısından önemli bir kazanım olacağını ifade ederek, “Islah çalışmaları tamamlandığında halkımız için aileleriyle vakit geçirebilecekleri, piknik yapabilecekleri yeni yaşam alanları açılacak. Biz Batman’ın sorunlarını dile getirmeye, çözüm önerileri sunmaya devam edeceğiz,” açıklamasında bulundu.