Yılın İlk Okuma Yazma Kursu Açıldı

Batman’da, 2026 yılının ilk okuma yazma kursu Bayındır Aile Destek Merkezi bünyesinde hayata geçirildi.

Yılın İlk Okuma Yazma Kursu Açıldı
Yayınlama: 13.01.2026
A+
A-

Kurs, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına bağlı merkezde eğitim faaliyetlerine başladı.

Okuma yazma bilmeyen ya da mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik açılan kursun, özellikle kadınların eğitim seviyesinin yükseltilmesini hedeflediği belirtildi. Eğitim programıyla birlikte kadınların sosyal hayata daha aktif katılım sağlamaları ve özgüven kazanmaları amaçlanıyor.

Alanında uzman eğiticiler tarafından verilen derslerde, temel okuma yazma eğitiminin yanı sıra günlük yaşamda ihtiyaç duyulan pratik bilgiler de kursiyerlere aktarılıyor. Kurs sayesinde katılımcıların günlük işlerini daha kolay sürdürebilmeleri hedefleniyor.

Bayındır Aile Destek Merkezinde yürütülen eğitim çalışmalarının, kadınların bireysel gelişimlerine katkı sunmasının yanı sıra toplumsal hayatta daha güçlü ve bilinçli bireyler olarak yer almalarına destek olması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.