Yazar Polat Onat’a “En Çok Kitap Okuyanlar” Ödülü!

Batman’da 62. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreni, edebiyat dünyasının dikkat çeken bir başarısına sahne oldu.

Yazar Polat Onat’a “En Çok Kitap Okuyanlar” Ödülü!
Yayınlama: 03.04.2026
A+
A-

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’nden 2025 yılında en fazla kitap ödünç alarak okuyan kitapseverler, Batman Valisi Sayın Ekrem Canalp tarafından ödüllendirildi.

Yazar Polat Onat Yetişkinler Kategorisinde 3. Oldu

Batman’da yaşayan ve edebiyat dünyasında üretkenliğiyle tanınan yazar Polat Onat, “En Çok Kitap Okuyanlar” yetişkinler kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Belgelerini ve armağanlarını Vali Ekrem Canalp’in elinden alan Onat, törende Batman Valiliği ve İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri tarafından tebrik edildi.

68 Kitabın Yazarı, Okuma Azmiyle Örnek Oldu

Bugüne kadar farklı türlerde kaleme aldığı 68 adet kitabı yayımlanan Polat Onat, ödülünü alırken yaptığı konuşmada kitap okumanın bireysel gelişim ve kültürel farkındalık açısından taşıdığı hayati öneme dikkat çekti. Onat, bu kadar üretken bir yazar olmasının temel motivasyonunu, aynı zamanda tutkulu bir okur olmasına ve sürekli araştırma yapmasına bağladı.

Vali Canalp: “Okuma Kültürünü Yaygınlaştırmalıyız”

Törende konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, kütüphanelerin şehrin kültürel hafızası olduğunu belirterek, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması için yapılan çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Dereceye giren kitapseverlerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Canalp, Batman halkını kütüphanelerin sunduğu imkânlardan daha fazla yararlanmaya davet etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.