Vietnam trafik suçunu ihbar edenleri ödüllendirecek

Güneydoğu Asya ülkesi Vietnam, trafik suçlarını ihbar eden vatandaşlara beş milyon Dong'a (200 dolar) kadar ödeme yapacak.

GİRİŞ 08.01.2025 13:27
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
181 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Vietnam trafik suçunu ihbar edenleri ödüllendirecek
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:59
resmi kaynaklara göre yetkililer, yıl başından bu yana kırmızı ışıkta geçme ve cep telefonu kullanma gibi trafik ihlalleri için cezaları büyük oranda artırdılar ve ortalama bir sürücünün karşılayamayacağı bir seviyeye getirdiler. Yeni kurallara göre, tek partili komünist bir devlet olan Vietnam'da doğrulanmış bir trafik suçunu bildiren herkes, kesilen para cezalarının yüzde 10'una kadar, beş milyon dong'a kadar bir miktar alabilecek. Yasa, suçu ihbar edenlerin kimliklerinin  gizli tutulacağını belirtiyor. Polise atıfta bulunan devlet medyasına göre, şu ana kadar hiç kimse ödüllendirilmedi. Ortalama aylık gelirin 7.7 milyon dong civarında olduğu ülkede, motosikletle kırmızı ışıkta geçmenin bedeli artık eskisinin 6 katı olan 6 milyon dong'dan fazla bir hale geldi. Aynı ihlali bir otomobil sürücüsünün yapması halinde bu ceza 6 milyon Dong'dan 20 milyon Dong'a çıkabilecek. Ülkede direksiyon başında cep telefonu kullanmanın cezası da iki katına çıkarıldı. Resmi istatistiklere göre, Vietnam yollarında yaklaşık 77 milyon motosiklet ve 6,3 milyon otomobil bulunuyor.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Dünya kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

NATO’NUN DOĞU KANADINA PATRIOT TAKVİYESİ
Dünya

NATO’NUN DOĞU KANADINA PATRIOT TAKVİYESİ

06.10.2026 · 23:10

İsveç, NATO’nun doğu kanadındaki savunma kapasitesinin güçlendirilmesi kapsamında Polonya’ya Patriot hava savunma sistemi göndereceğini açıkladı. Sistemin aralık ayında Rzeszow Havalimanı’na ulaştırılması planlanıyor.

RUSYA’DA VEBA ENDİŞESİ İKİNCİ ÖLÜM İDDİASI GÜNDEMDE
Dünya

RUSYA’DA VEBA ENDİŞESİ İKİNCİ ÖLÜM İDDİASI GÜNDEMDE

06.10.2026 · 23:08

Rusya’nın İrkutsk bölgesinde 28 yaşındaki biyokimya uzmanı Daria Shipilova’nın akciğer vebası nedeniyle hayatını kaybettiği iddiasının ardından, bölgede ikinci bir kişinin de aynı hastalık nedeniyle öldüğü öne sürüldü. Rus yetkililer ise kamuoyuna yalnızca resmi sağlık kurumlarının açıklamalarının dikkate alınması çağrısında bulundu.

HAMAS’TAN BEN-GVIR’E “YIKIMLARI SEÇİM MALZEMESİ YAPIYOR” TEPKİSİ
Dünya

HAMAS’TAN BEN-GVIR’E “YIKIMLARI SEÇİM MALZEMESİ YAPIYOR” TEPKİSİ

06.10.2026 · 23:07

HAMAS, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Doğu Kudüs’ün El-Tur bölgesindeki bir binanın yıkımı sırasında bölgede bulunmasına tepki gösterdi. Hareket, ev yıkımlarının siyasi ve seçim amaçlı kullanıldığını savundu.

İSPANYA’DA SEL FELAKETİ: 2 ÖLÜ, 1 KAYIP
Dünya

İSPANYA’DA SEL FELAKETİ: 2 ÖLÜ, 1 KAYIP

05.10.2026 · 01:21

İspanya’yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar Katalonya’da hayatı olumsuz etkiledi. Barselona’da 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Bölgede kırmızı alarm ilan edildi.

BOSNA HERSEK’TE SEÇİME KATILIM YÜZDE 41,48
Dünya

BOSNA HERSEK’TE SEÇİME KATILIM YÜZDE 41,48

05.10.2026 · 01:15

Bosna Hersek’te gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından resmi olmayan ilk sonuçlar belli oldu. Oyların yüzde 80’inin sayımına göre Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyeliğinde Denis Becirovic, Hırvat üyeliğinde Darijana Filipovic, Sırp üyeliğinde ise Zeljka Cvijanovic yarışı önde götürüyor.

AVUSTURYA’DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI PROTESTO EDİLDİ
Dünya

AVUSTURYA’DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI PROTESTO EDİLDİ

05.10.2026 · 01:13

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinin başkenti Bregenz’de, okullarda 14 yaşından küçük kız çocuklarına yönelik başörtüsü yasağı protesto edildi. Göstericiler, düzenlemenin din özgürlüğü ve eşitlik ilkesi açısından sorun oluşturduğunu savunarak yasağın kaldırılmasını istedi.