Vali Canalp: “Sason Çileği Kırsalda Refahın Sembolü Oldu”

Batman’ın Sason ilçesinde bölge ekonomisinin can damarı haline gelen çilek hasadı, Batman Valisi Ekrem Canalp’in katılımıyla başladı.

Vali Canalp: “Sason Çileği Kırsalda Refahın Sembolü Oldu”
Yayınlama: 11.05.2026
A+
A-

2007 yılında sadece 4 aileyle deneme amaçlı başlayan üretim, bugün ilçenin kaderini değiştiren dev bir başarı hikayesine dönüştü.

Ekonomiye 612 Milyon Liralık Katkı Bekleniyor

Hasat programında konuşan Vali Ekrem Canalp, Sason çileğinin bu yılki hedeflerini paylaştı. İlçede yaklaşık 1700 dekarlık alanda üretim yapıldığını belirten Canalp, bu yıl 6 bin 120 ton verim beklendiğini açıkladı. Bu üretimin bölge ekonomisine yaklaşık 612 milyon lira katkı sağlaması öngörülüyor.

Kırsalda Yüksek Refah: Dekar Başına 243 Bin Lira Gelir

Vali Canalp, doğru tarım uygulamalarıyla çiftçinin kazancının arttığını vurgulayarak şu rakamları paylaştı:  Bir dekardan ortalama 243 bin lira net gelir elde ediliyor. Mayıs ayında başlayan hasat, iklim şartlarına göre Kasım ayına kadar devam ediyor. 6-7 ay boyunca sürekli çiçek açan ve ürün veren özel bir tür yetiştiriliyor.

“Kokusu ve Aromasıyla Kapış Kapış Gidiyor”

Sason çileğinin kalitesine dikkat çeken Canalp, ürünün yurt içinde büyük talep gördüğünü belirtti: “Sason çileğini dışarıya bırakmıyoruz maşallah. Kokusu, aroması ve kalitesiyle herkesin ilgisini çekiyor.” Ürünün sadece taze meyve olarak değil; lokum, reçel, pestil ve kurutmalık olarak da değerlendirildiğini ifade eden Vali Canalp, gelecekte işlenmiş ürün ihracatının da hedeflendiğini müjdeledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.