Vali Canalp, Öğrenci Başarısında Ailenin Rolüne Dikkat Çekti

Batman’da 2025–2026 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte düzenlenen karne dağıtım töreninde, Batman Valisi Ekrem Canalp öğrencilerle bir araya geldi.

GİRİŞ 16.01.2026 17:25
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
61 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Vali Canalp, Öğrenci Başarısında Ailenin Rolüne Dikkat Çekti
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:10

Zübeyde Hanım İlkokulu’nda gerçekleştirilen törende Vali Canalp, öğrenci başarısının yalnızca bireysel değil, ailelerin de ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Törene Batman Valisi Ekrem Canalp’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler karnelerini almanın sevincini yaşarken, protokol üyeleri de öğrencilere iyi tatiller diledi.

Vali Canalp, konuşmasında, öğrencilerin getirdiği karnelerin aynı zamanda ailelerin karnesi olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin başarısı varsa aileler bu başarıya ortak olur; eksik notlar varsa sorumluluk da paylaşılıyor. Aile olmak, başarıyı ve eksiklikleri birlikte paylaşmak demektir” dedi.

Başarılı öğrencilerin ödüllendirileceğini, eksik alanları olan öğrenciler için ise moral bozmadan geleceğe daha güçlü hazırlanmaları için planlama yapılacağını ifade eden Canalp, tatilin hem dinlenme hem de ders tekrarı fırsatı olduğunu belirtti: “Tatil, sadece dinlenme değil; önceki dönemde işlenen konuları gözden geçirme ve pekiştirme fırsatıdır.”

Batman genelinde 714 okulda öğrenim gören 170 bin 645 öğrenci, ilk dönem karnelerini alarak yaklaşık iki haftalık sömestr tatiline başladı. Veliler ve öğrenciler, yıl boyunca gösterilen çabanın ardından tatilin keyfini çıkaracak, öğretmenler ise öğrencilerin hem dinlenmelerine hem de akademik tekrar yapmalarına dikkat edilmesini önemsiyor.

Vali Canalp, Öğrenci Başarısında Ailenin Rolüne Dikkat Çekti Vali Canalp, Öğrenci Başarısında Ailenin Rolüne Dikkat Çekti Vali Canalp, Öğrenci Başarısında Ailenin Rolüne Dikkat Çekti Vali Canalp, Öğrenci Başarısında Ailenin Rolüne Dikkat Çekti

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

29 EKİM KUTLAMALARI KABUL TÖRENİYLE SONA ERDİ
Gündem

29 EKİM KUTLAMALARI KABUL TÖRENİYLE SONA ERDİ

30.10.2026 · 17:00

Batman’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla gün boyunca gerçekleştirilen kutlamalar, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni ile sona erdi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Gündem

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

29.10.2026 · 17:56

Batman’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü, Turgut Özal Bulvarı’nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

FERDİ KURT’TAN İLÇE BAZLI FESTİVAL STRATEJİSİ
Gündem

FERDİ KURT’TAN İLÇE BAZLI FESTİVAL STRATEJİSİ

29.10.2026 · 17:46

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Adayı Ferdi Kurt, Batman’ın ekonomik potansiyelini artırmak, yerel üreticileri desteklemek ve ilçelerin kültürel değerlerini ekonomik kazanca dönüştürmek amacıyla ilçe bazlı ekonomi ve kültür festivalleri projesini açıkladı.

BATMAN BELEDİYESİ: “GEÇİCİ KAZILAR DEĞİL, KALICI HİZMETLER KONUŞULMALI”
Gündem

BATMAN BELEDİYESİ: “GEÇİCİ KAZILAR DEĞİL, KALICI HİZMETLER KONUŞULMALI”

29.10.2026 · 17:43

Batman Belediyesi, altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollara yönelik eleştirilere yanıt vererek, kent genelinde gerçekleştirilen milyarlarca liralık yatırımlara dikkat çekti.

MAVİ YEŞİL BATMAN’IN İLK ETABI HİZMETE AÇILDI
Gündem

MAVİ YEŞİL BATMAN’IN İLK ETABI HİZMETE AÇILDI

29.10.2026 · 01:04

Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi Yeşil Batman Projesi’nin ilk etabı törenle hizmete açıldı. Toplam 2 bin 50 dönümlük dev yaşam alanı olarak planlanan projede 12 kilometrelik yürüyüş güzergâhı vatandaşların kullanımına sunuldu. Vali Ekrem Canalp, projenin Batman’ın geleceğine yön vereceğini belirterek, yeni etaplar ve Batman Çayı üzerinde hayata geçirilmesi planlanan su sporları projesinin müjdesini verdi.

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU BAŞLADI
Gündem

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU BAŞLADI

28.10.2026 · 16:34

Batman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü kutlamaları, Valilik bahçesinde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Vali Ekrem Canalp ve il protokolünün katıldığı törende Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.