“ÜRETEN ŞEHİR BATMAN’I İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

Batman Valiliği himayelerinde 37. Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen "Devlet ve Esnaf Buluşması", Necat Nasıroğlu Külliyesi konferans salonunda yoğun katılımla düzenlendi.

GİRİŞ 25.09.2024 16:14
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
71 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: “ÜRETEN ŞEHİR BATMAN’I İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:20
Toplantıda, yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilen esnafa plaketler takdim edilirken, Batman'ın sanayi ve üretim geleceği üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı. ‘HER HAFTA 445 GENCİMİZE İŞ İMKÂNI SAĞLAMALIYIZ’ Toplantıda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman'ı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde üretim merkezi haline getirme hedeflerinden bahsederek, "Üreten Şehir Batman’ı beraberce inşa edeceğiz. Her hafta 445 gencimize iş imkânı sağlamalıyız" dedi. Canalp, petrolün şehri büyüten önemli bir unsur olduğuna değinerek, sanayi sektörünün Batman’ın geleceğinde daha büyük rol oynayacağını vurguladı. ‘OSB’LER YATIRIMCILARA YENİ FIRSATLAR SUNACAK Vali Canalp, Oymataş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve yeni sanayi alanlarına ilişkin detayları paylaştı. Yakında yatırımcı firmalara tahsislerin başlayacağını duyuran Canalp, “Sanayi alanlarımızda yatırımcılara yeni fırsatlar sunacağız. Tekstil kent olarak Samanyolu ve karma OSB olarak Raman faaliyette olacak" şeklinde konuştu. Küçük sanayi siteleri de Bıçakçı ve İkiztepe’de kooperatif modeliyle hizmete sunulacak. ESNAFIN GELECEĞİ: ORTAKLIK VE KOOPERATİFLEŞME Vali Canalp, Batmanlı esnafların organize sanayi bölgelerinde ortaklık kurarak yatırımcı olabileceklerini belirterek, “Geleceğin fabrikatörleri siz olabilirsiniz. Küçük sanayi sitelerinde ortak kooperatifler kurarak büyüyebilirsiniz. Devletimiz size %3 faizli kredi ve altyapı desteği sunuyor” dedi. Toplantının sonunda Vali Canalp, esnafların sorun ve taleplerini dinleyerek, çözüm için gerekli talimatları verdi. Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, vali yardımcıları, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda esnaf katıldı. “ÜRETEN ŞEHİR BATMAN’I İNŞA ETMEK İSTİYORUZ” “ÜRETEN ŞEHİR BATMAN’I İNŞA ETMEK İSTİYORUZ” “ÜRETEN ŞEHİR BATMAN’I İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

FESTİVAL COŞKUSU KORTEJLE BAŞLADI
Gündem

FESTİVAL COŞKUSU KORTEJLE BAŞLADI

24.09.2026 · 18:35

Valilik öncülüğünde “Festivaller Şehri Batman” temasıyla merkez ve beş ilçede düzenlenecek festivaller, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

DEMİRHAN: “BATSO BİR ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK”
Gündem

DEMİRHAN: “BATSO BİR ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK”

24.09.2026 · 18:24

BATSO İstişare Grubu Başkan Adayı Bayram Demirhan, göreve gelmeleri halinde Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleriyle daha yakın çalışan ve sorunların çözümünde aktif rol üstlenen bir yapıya dönüştürüleceğini açıkladı.

DEMİR GENÇLERLE BULUŞTU
Gündem

DEMİR GENÇLERLE BULUŞTU

24.09.2026 · 18:10

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve başkan adayı Abdulkadir Demir, gençlerle düzenlenen buluşmada iş hayatı, girişimcilik, istihdam, BATSO seçimleri ve Batman’ın geleceğine ilişkin soruları yanıtladı.

ŞANLIURFA’DAKİ DEPREM BATMAN’I DA SALLADI
Gündem

ŞANLIURFA’DAKİ DEPREM BATMAN’I DA SALLADI

24.09.2026 · 11:03

Şanlıurfa’da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, Batman başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de
Gündem

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de

23.09.2026 · 15:11

Çin Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin, Batman Üniversitesini ziyaret etti. Görüşmede akademik iş birlikleri, Erasmus projeleri ve öğrenci bursları ele alındı.

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Batman Valiliğini Ziyaret Etti
Gündem

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Batman Valiliğini Ziyaret Etti

23.09.2026 · 13:33

Çin'in Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ve beraberindeki heyet Batman Valiliğini ziyaret ederek Vali Ekrem Canalp ile sanayi ve turizm iş birliğini görüştü.