Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman Belediyesi tarafından İl Müftülüğü’ne tahsis edilen üç ayrı mahalledeki 4-6 Yaş Kur’an Kursları, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Batman Valisi Ekrem Canalp’in bizzat gerçekleştirdiği açılışlarla, miniklerin milli ve manevi değerlerle yetişeceği modern alanlar Batman’a kazandırıldı.
Batman’da çocukların erken yaşta din eğitimini ve kültürel değerleri öğrenmelerine olanak sağlayan projelere bir yenisi daha eklendi. Belediye ve Müftülük arasındaki güçlü iş birliği sayesinde parklar içerisinde inşa edilen 4-6 yaş Kur’an kursları, mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.
Açılış törenleri, park içerisindeki huzurlu ortamlarıyla dikkat çeken şu noktalarda gerçekleştirildi:
Tilmerç Mahallesi: Mehmet Uzun Parkı içerisinde yer alan Yunus Emre 4–6 Yaş Kur’an Kursu.
19 Mayıs Mahallesi: Edip Solmaz Parkı içerisinde yer alan 19 Mayıs 4–6 Yaş Kur’an Kursu.
Huzur Mahallesi: Ahmet Kaya Parkı içerisinde yer alan Huzur Mahallesi 4–6 Yaş Kur’an Kursu.
Açılış kurdelesini kesen Vali Ekrem Canalp, kursların sınıflarını gezerek minik öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kurs yöneticilerinden eğitim müfredatı hakkında bilgi alan Canalp, bu merkezlerin çocukların hem oyun oynayıp sosyalleşeceği hem de Kur’an-ı Kerim ve dini değerleri öğreneceği hayati noktalar olduğunu ifade ederek emeği geçenleri tebrik etti.
İl Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre;
Üç kursun toplam öğrenci kapasitesi 80 olarak belirlendi.
Şu an itibarıyla 46 öğrenci aktif olarak eğitim görmeye başladı.
Önümüzdeki yeni eğitim-öğretim döneminde kursların tam kapasiteyle hizmet vermesi planlanıyor.
Açılış programına Vali Ekrem Canalp’in yanı sıra İl Müftüsü Ahmet Durmuş, kurs öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Aileler, çocukları için parkların içinde böyle güvenli ve manevi eğitim alanlarının oluşturulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
