
Batman Valiliği İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü desteğiyle Timoklular Derneği üyesi gençler, 26-29 Eylül tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen gezi kampına katıldı.

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.
Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler
Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

Batman Belediyesi’nin “Kadınlarımız ile Şehrimizi Geziyoruz” projesi kapsamında düzenlenen 11. gezi programında kadın kursiyerler, Malabadi Köprüsü, Mor Kuryakos Manastırı ve Hasankeyf’i ziyaret ederek kentin tarihî ve kültürel zenginliklerini yakından tanıdı.

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri, “Gelin Tanış Olalım” projesi kapsamında Hasankeyf’i ziyaret ederek ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıdı.

Batman Üniversitesi, Mezopotamya’nın inanç, kültür ve gastronomi mirasını uluslararası akademik platformda buluşturacak. 26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenecek kongrede, farklı ülkelerden akademisyenler ve turizm uzmanları Batman’da bir araya gelecek.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Üniversite-Köy Buluşmaları” kapsamında Beşiri ilçesine bağlı Kurukavak köyünü ziyaret etti. Ziyarette, köylerin kültürel değerlerinin araştırılması, kayıt altına alınması ve gelecek nesillere aktarılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Batman Kız Öğrenci Yurdu, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Hasankeyf’e gezi düzenledi.

Batmanlı yazar Siraç Batur, ikinci kitabı “İz” ile edebiyatseverlerin karşısına çıktı. İlk eseri “Şairin Beyhude Çırpınışı” ile edebiyat dünyasına adım atan Batur, yeni kitabında insanın iç dünyasını, kendini sorgulamasını ve yaşamla yüzleşmesini ele alıyor.