“SÜRECİN İLERLEMESİ İÇİN SOMUT ADIMLAR ATILMALI”

DEM Parti Batman İl Yönetimi, 16 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da Basın Kavşağı’ndan başlayıp Yılmaz Güney Sergi Alanı’nda sona erecek “Barış İçin Adım At” yürüyüşü öncesinde açıklama yaptı.

GİRİŞ 14.05.2026 17:49
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
87 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: “SÜRECİN İLERLEMESİ İÇİN SOMUT ADIMLAR ATILMALI”
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 2:18
Yapılan açıklamada, sürece ilişkin somut adım ve anayasal güvence çağrısında bulunularak, toplumda ciddi bir güven sorunu oluştuğu ifade edildi. DEM Parti Batman İl Örgütü yöneticileri, 16 Mayıs’ta düzenlenecek “Barış İçin Adım At” yürüyüşü öncesinde Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek gazetemizin İmtiyaz Sahibi Cebrail Uyanık ile süreçle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ziyarete görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Yeşil Işık, TJA aktivisti Nurten Üzümcü, DEM Parti Merkez İlçe Başkanı Nurullah Mermertaş, İl Genel Meclis Eşbaşkanı Selma İskanoğlu katıldı. TJA aktivisti Nurten Üzümcü, yaptığı açıklamada 27 Şubat’ta başlatılan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘’SÜREÇİN İLERLEMESİ İÇİN SOMUT ADIMLAR ATILMALI’’

Üzümcü, “27 Şubat’ta başlatılan bir süreç var, devletin ve partimizin de bir adımı oldu. Bu süreç ile ilgili mecliste komisyon kuruldu. Sürekli partimiz tarafından adımlar atıldı, bu sürecin amacına ulaşması için Kürt sorunun çözülmesi için, görüşmeler yapılıyor bunları da olumlu görüyoruz. Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması gerekiyor. Fakat son süreçte görüşmeler durmuş gibi görüyoruz, bu sürecin ilerlemesi için sürecin amacına ulaşması ve bu sürecin selameti için somut adımlar atılmalı. Tüm ülkede eş zamanlı 16 mayısta cumartesi saat:1900’da herkesi kesimi davet ediyoruz. ‘Barış İçin Adım At” yürüyüşü düzenleyeceğiz. “Barışı isteyen herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Üzümcü, açıklamasında ayrıca “Barış İçin Adım At” yürüyüşüne çağrıda bulunarak tüm kesimleri etkinliğe davet etti.

‘’TOPLUMDA CİDDİ BİR GÜVEN SORUNU VAR’’

Eşbaşkan Yeşil Işık, “Barış ve Demokratik Toplum Süreci”nin beklenen seviyede ilerlemediğini belirterek toplumda ciddi bir güven sorunu bulunduğunu söyledi. Işık, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti: “Işık, ‘’Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrı sonrası süreçle ilgili somut adımların atılmadı, Atılacak somut adımlar bu güveni belirler. Süreç ağır ilerliyor. iktidar kanadından olumsuz açıklamalar gelmese de pratikte ilerleme sağlanmıyor. Bizler bu sürecin ilerlemesi ve somut adımlar atılmasını istiyoruz. Toplumun sürece güveninin artması için süreçle ilgili çalışmaların “Barış ve Demokratik Toplum Süreci”nin beklenen seviyede ilerlemediğini savunarak, toplumda ciddi bir güven sorunu var ve bunu ciddiye almak gerekiyor. Devlete güven olur mu olmaz mı, bu biraz da devlete bağlıdır. Atılacak somut adımlar bu güveni belirler” ifadelerini kullandı.” Işık, 16 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da Basın Kavşağı’ndan başlayıp Yılmaz Güney Sergi Alanı’nda sona erecek yürüyüşün hem kamuoyuna hem de yetkililere mesaj niteliği taşıdığını söyledi. “SÜRECİN İLERLEMESİ İÇİN SOMUT ADIMLAR ATILMALI”
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.