enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık gündem güncel asayiş spor ropötaj eğitim ekonomi dünya yaşam siyaset sağlık

“Son Kale: Aile” Paneline Yoğun Katılım

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanlığı tarafından Batman’da düzenlenen “Son Kale: Aile” paneli, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kültür Merkezi’nde yapılan panelin moderatörlüğünü hukukçu Zehra Talayhan üstlendi.

“Son Kale: Aile” Paneline Yoğun Katılım
Yayınlama: 22.05.2025
A+
A-

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Kadın Kolları İl Başkanı Şenay Coşkun selamlama konuşmaları yaptı. Panelin ilk konuşmacısı HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Aynur Sülün, aile yapısını tehdit eden sosyal ve kültürel etkenlere dikkat çekti.

Sülün, son yıllarda boşanma oranlarının arttığını, evlilik oranlarının ise düştüğünü belirtti. Ayrıca, süresiz nafaka, uluslararası sözleşmeler, 6284 sayılı yasa ve medya içeriklerinin aile kurumunu olumsuz etkilediğini ifade etti. İstanbul Sözleşmesi’nin aileyi korumaktan ziyade şiddetin artmasına neden olduğunu savunan Sülün, çözümün İslam’ın aile modelinde olduğunu dile getirdi.

Panele katılan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ise, aile kurumunun korunmasına ilişkin hazırladıkları kanun teklifinden ve toplumda aile yapısını güçlendirmeye yönelik önerilerden bahsetti. Ramanlı, cinsi yönelimlerin özendirildiğini savunarak bu duruma karşı yasal düzenlemeler önerdiklerini belirtti. RTÜK, Ceza Kanunu ve yayın politikaları üzerine önerdikleri değişikliklerin detaylarını paylaştı.

Eğitimci-Yazar Özkan Yaman da, ailenin insan fıtratıyla uyumlu olduğunu ve toplumsal yapının temelini oluşturduğunu ifade etti. Tarihsel ve kültürel örneklerle desteklediği konuşmasında, aile kurumunun güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Devletin bu alanda daha aktif rol alması gerektiğini belirterek çeşitli önerilerde bulundu.

Program, katılımcıların ilgisiyle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.