Batman Belediyesi, çocukların sanatsal gelişimine katkı sunmak ve tatil dönemini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla Aralık, Ocak ve Şubat aylarını kapsayan Çocuk Tiyatro Festivalini hayata geçiriyor.
Belediye tarafından açıklanan 2026 yılı kültür programı kapsamında düzenlenecek etkinliklerle, sömestr tatili çocuklar için renkli ve eğlenceli geçecek.
“Haydi Çocuklar! Perde Açılıyor, Oyun Başlıyor” sloganıyla düzenlenen festivalde, eğitici ve eğlenceli tiyatro oyunları minik izleyicilerle buluşacak. Program kapsamında “Bremen Mızıkacıları”, “Uçmak İstiyorum”, “Dünyayı Kurtaran Çocuk”, “Alice Harikalar Diyarında”, “Süper Robot”, “Çizmeli Kedi” başta olmak üzere birçok sevilen çocuk oyunu farklı tarihlerde sahnelenecek.
Tiyatro gösterimlerinin tamamı, Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festival, Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanırken, tüm etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.
Düzenlenen festivalle çocukların hayal gücünün desteklenmesi, sanata olan ilgilerinin artırılması ve keyifli vakit geçirmeleri hedefleniyor. Sömestr tatilini de kapsayan kapsamlı tiyatro programının, çocukların yanı sıra ailelerden de yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
Batman Belediyesi, tüm çocukları ve ailelerini tiyatronun eğlenceli dünyasında buluşmaya davet etti.