Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Bakanlık Katılımıyla Gerçekleşti

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sınıf Öğretmenleri Genel Değerlendirme Toplantısı, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda eğitim politikaları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu detaylı şekilde ele alındı.

GİRİŞ 02.01.2026 16:02
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
51 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Bakanlık Katılımıyla Gerçekleşti
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:11

Batman merkezde görev yapan sınıf öğretmenlerine yönelik yapılan bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları, Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nda düzenlendi. Etkinliğe; Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Turgut Karatekin ve Fatih Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve Şube Müdürü Rıdvan Ay katıldı.

Toplantının onur konuğu Emir Hasan Arslantaş, konuşmasına Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in selamlarını ileterek başladı. Sahadaki en güçlü temsilciler olan öğretmenlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslantaş, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dikkat çekti. Yürütülen yasal ve idari tüm çalışmalarda öğretmenlerin görüşlerinin merkeze alındığını belirten Arslantaş, sınıf öğretmenliğinin çocukların akademik ve karakter gelişimindeki “temel rolüne” vurgu yaptı ve meslektaşlarına başarı dileklerini iletti.

Toplantının ev sahibi İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ise açılış konuşmasında Bakanlık yetkililerini Batman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Eğitim-öğretim yılının genel değerlendirmesini yapan Ciğer, temel hedeflerinin ilkokuldan mezun olan öğrencilerin okuma-yazma becerilerini tam kazanmış, matematiksel temeli sağlam ve kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmaların Bakanlığın ortaya koyduğu “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” vizyonu doğrultusunda kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Bakanlık Katılımıyla Gerçekleşti

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Eğitim kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Eğitim

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

05.11.2026 · 15:29

Batman Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 100 öğrenci, Batman Sivil Toplum Merkezini ziyaret etti. Öğrenciler, gönüllülük ve sivil toplum faaliyetleri hakkında bilgi alırken işaret dili ve sağlıklı yaşam konularında düzenlenen eğitimlere katıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ
Eğitim

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ

05.11.2026 · 12:08

Batman Yavuz Selim Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerini sonbahar etkinliğinde ağırladı. Minik öğrenciler, doğa temalı çalışmalar ve eğitici oyunlarla hem eğlendi hem de yeni deneyimler kazandı.

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE EBRU SANATI EĞİTİMİ
Eğitim

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE EBRU SANATI EĞİTİMİ

04.11.2026 · 17:35

Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Valilik himayelerinde Batman Üniversitesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Anne Üniversitesi” projesi kapsamında düzenlenen ebru sanatı atölyesine katıldı.

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET
Eğitim

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

04.11.2026 · 00:52

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Engelli Aktif Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek özel gereksinimli bireylerle bir araya geldi. Dayanışma ve toplumsal farkındalık amacıyla gerçekleştirilen ziyaret, renkli görüntülere sahne oldu.

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Eğitim

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

03.11.2026 · 14:44

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik siber güvenlik farkındalık eğitimi düzenledi.

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Eğitim

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

03.11.2026 · 14:23

Batman’da eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve okul aile birliği başkanlarına yönelik “Okul Güvenliği” bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.