Sera Organize Tarım Bölgesi Batman’a Güç Katacak

Batman Sera Organize Tarım Bölgesi Projesi’nin mevcut durumu ve yürütülen çalışmalar, Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında ele alındı.

GİRİŞ 19.01.2026 19:15
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
52 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Sera Organize Tarım Bölgesi Batman’a Güç Katacak
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:42

Toplantıya; Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kadastro Müdürü Tevfik Çoban, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının ilk bölümünde Daire Başkanı Deniz Oruç tarafından Türkiye genelinde yapımı süren, tamamlanan ve planlama aşamasındaki Organize Tarım Bölgelerine ilişkin kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda, Organize Tarım Bölgelerine yönelik teşvikler, hibeler ve yatırımcılara sağlanacak destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

Batman’da kurulacak Sera Organize Tarım Bölgesi’nin, Türkiye’nin sebze ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayacak kapasiteye sahip olacağı ifade edildi. Oruç, bölgede yatırım yapacak girişimcilere Ziraat Bankası aracılığıyla sıfır faizli, iki yıl geri ödemesiz, beş yıl eşit taksitli ve 100 milyon TL’ye kadar kredi desteği sağlanacağını söyledi.

2026 Projede Atılım Yılı Olacak

Batman Sera Organize Tarım Bölgesi’nin imar uygulamalarının Şubat ayı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Oruç, ardından altyapı ihalesine çıkılacağını aktardı. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasını takip eden en geç altı ay içerisinde 67 sera parseli ve 25 sanayi parselinin yatırımcılara tahsis edilmesinin hedeflendiğini kaydeden Oruç, 2026 yılının proje açısından önemli bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

Enerji İhtiyacı GES ile Karşılanacak

Toplantının devamında CW Enerji adına Soner Aktaş tarafından projenin enerji altyapısına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Sera Organize Tarım Bölgesi’nin enerji ihtiyacının büyük bölümünün güneş enerji santralleri (GES) aracılığıyla yenilenebilir kaynaklardan karşılanmasının planlandığı ifade edildi.

Toplantı, Batman Sera Organize Tarım Bölgesi’nin bölgesel kalkınmaya katkıları, kurumlar arası iş birliği ve yatırım sürecinin etkin şekilde yürütülmesine yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Sera Organize Tarım Bölgesi Batman’a Güç Katacak

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.