Sason ile Muş’u birbirine bağlayacak olan 87 kilometrelik yol projesi kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
Etüt ve proje çalışmalarını kapsayan 144 milyon TL’lik sözleşme, 12 Mayıs 2025 tarihinde imzalandı. Projenin yürütücülüğünü Erbil Proje, Eryol ve Petek Proje firmaları üstlenecek.
Sason Belediye Başkanı İrfan Demir, yol projesinin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Seçim sürecinde verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 9 Nisan 2025’te duyurusunu yaptığımız ihalenin tamamlanmasıyla birlikte önemli bir adımı geride bıraktık,” ifadelerini kullandı.
Başkan Demir, proje sürecine destek veren Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi’ye teşekkür etti. İlçeye yönelik yatırımların süreceğini belirten Demir, “İlçemizin kalkınması için yapılacak daha çok işimiz var. Allah’ın izniyle hizmetlerimizi artırarak sürdüreceğiz,” dedi.