Sanat Engel Tanımıyor: Çiviler Umuda Çakılıyor!

Batman Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Engelleri Aşarak Enerjimizi Geleceğe Taşıyoruz” projesi, filografi sanatı ile engelli bireylere yeni bir kapı açıyor.

GİRİŞ 09.04.2026 14:58
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
22 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Sanat Engel Tanımıyor: Çiviler Umuda Çakılıyor!
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:51

Proje kapsamında düzenlenen kurslarda, filografi sanatçısı Ruken Tahır tarafından verilen eğitimlerle engelli bireyler, çivi ve tellerin sanata dönüştüğü kadim bir tekniği öğreniyor. Filografi sayesinde el becerilerini geliştiren katılımcılar, aynı zamanda ürettikleri eserlerle sanatsal bir üretim sürecine dahil olmanın mutluluğunu ve özgüvenini yaşıyor.

“Toplumsal Entegrasyon İçin Kritik Bir Adım”

Projenin önemine değinen Batman Engelliler Derneği Başkanı Adem Gülşen, engelli bireylerin sosyal yaşamda daha görünür olmasını hedeflediklerini belirtti. Gülşen; "Bu tür projeler, engelli kardeşlerimizin sosyal hayata entegrasyonu açısından hayati önem taşıyor. Bizlere bu imkânı sunan İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Kursa katılan bireyler, sanatla uğraşmanın kendilerine terapi gibi geldiğini ifade ederek, kendilerini toplumun aktif birer parçası olarak hissetmelerini sağlayan bu tür çalışmaların artmasını temenni ettiler. Proje sonunda ortaya çıkan eserlerin sergilenmesi planlanıyor.

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Spor kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

MİNİK ÖĞRENCİLER SPOR VE SANATLA BULUŞTU
Spor

MİNİK ÖĞRENCİLER SPOR VE SANATLA BULUŞTU

05.11.2026 · 15:00

Batman Atatürk İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri, Batman Gençlik Merkezini ziyaret ederek spor, oyun ve sanat etkinlikleriyle dolu bir gün geçirdi. Minik öğrenciler, düzenlenen etkinliklerde hem eğlendi hem de yeni deneyimler kazandı.

PETROLSPOR’DAN MİLLİ TAKIM’A 5 ADAY!
Spor

PETROLSPOR’DAN MİLLİ TAKIM’A 5 ADAY!

04.11.2026 · 16:43

Batman Petrolspor A.Ş. altyapısında forma giyen 5 genç futbolcu, U-14 Milli Takım ikinci etap seçmelerine davet edildi.

TPAO PETROLSPOR’DAN MİLLİ TAKIM’A İKİ ADAY
Spor

TPAO PETROLSPOR’DAN MİLLİ TAKIM’A İKİ ADAY

04.11.2026 · 16:38

Nevşehir’de düzenlenen Minik ve Minik Altı Masa Tenisi Türkiye Müsabakaları’nda TPAO Petrolspor sporcuları Pelin Balık ve Hümayra Uluç, Türkiye’nin en iyi 16 sporcusu arasına girerek Milli Takım aday kadrosuna seçildi.

ATATÜRK İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN GENÇLİK MERKEZİNE ZİYARET
Spor

ATATÜRK İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN GENÇLİK MERKEZİNE ZİYARET

04.11.2026 · 16:33

Batman Atatürk İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Siraç Akçay koordinatörlüğünde Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Batman Gençlik Merkezini ziyaret ederek eğlenceli ve öğretici etkinliklere katıldı.

DEPSAŞ ENERJİ SPORCULARINDAN DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA 9 MADALYA
Spor

DEPSAŞ ENERJİ SPORCULARINDAN DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA 9 MADALYA

04.11.2026 · 16:17

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü sporcuları, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen 2026 Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 4 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandı.

ATLETİZM İL ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
Spor

ATLETİZM İL ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

04.11.2026 · 16:13

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atletizm Genç Kızlar ve Genç Erkekler İl Şampiyonası sona erdi. A ve B kategorilerinde dereceye giren sporcular ve takımlar, grup müsabakalarında Batman’ı temsil etme hakkı kazandı.