Sahabe Programına Yoğun İlgi

Batman’da Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından, kasım ayı etkinlikleri kapsamında “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” temalı sahabe programı düzenlendi. Mus'ab bin Umeyr ve Nesibe Hatun’un hayatının ele alındığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

GİRİŞ 16.11.2025 16:59
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
33 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Sahabe Programına Yoğun İlgi
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:53

Her yıl kasım ayını “Sahabe Ayı” olarak ilan eden vakıf, bu yılki etkinliğini Necat Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Program kadınlara özel olarak saat 13.00’te, erkeklere özel olarak saat 19.30’da iki ayrı oturum hâlinde yapıldı.

Sunuculuğunu Abdülhakim Gültekin’in yaptığı program, Molla Havzullah Kavak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından vakfın tanıtım sinevizyonu izlendi ve Özlem Ajans sanatçıları sahabeleri konu alan ilahiler seslendirdi.

“Musab’sız bir mücadele düşünülemez”

Programın konuşmacısı İlahiyatçı–Yazar Özkan Yaman, sahabelerin Müslümanların bilinç ve şuur dünyasındaki yerini anlattı. Mus'ab bin Umeyr’in İslam davasındaki önemini vurgulayan Yaman, sahabenin örnek hayatından kesitler aktardı.

Yaman konuşmasında, “Sahabe efendilerimiz imanımızın bir parçasıdır. Mus'ab bin Umeyr de bu yapının önemli bir unsurudur. Müslüman, ‘Mücadelem Musab’sız da olur’ diyemez. Onu anlamadan yürüyemeyiz.” dedi.

Mus'ab bin Umeyr’in Medine’ye gönderiliş sürecini, zorluklar karşısındaki duruşunu ve Uhud Savaşı’ndaki şehadetini anlatan Yaman, Müslümanların bugün konfor tuzağına düşmemesi gerektiğini belirtti.

“Musab bir hikâye kahramanı değildir”

Konuşmasının devamında Mus'ab’ın fedakârlık yönüne dikkat çeken Yaman, hedeflere ulaşmanın kolay olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bir hedefe varmak istiyorsanız vadiler aşmanız gerekir. Mus'ab bin Umeyr, konforunu koruyarak mücadeleyi sürdüremezdi. Bugün de çoğu zaman bu mümkün değildir. Mus'ab Allah için terk etti ve Allah ona hayırlısını verdi.”

“Batman’da Musab’ı anlatmak daha anlamlıdır”

Mus'ab bin Umeyr’in Batman’la olan manevi bağlantısını hatırlatan Yaman, bu toprakların İslam mücadelesine büyük katkılar sunduğunu söyledi. Şehid Hasan el-Benna’dan Şehid Hüseyin, Şehid Fahrettin ve Şehid Veysi’ye kadar pek çok ismin Mus’ab’ın sancağını taşımaya devam ettiğini ifade ederek programın önemini vurguladı.

Yaman, sahabenin öğretmenlik geleneğine de değinerek, “Hazreti Ömer döneminde her bölgeye öğretmen gönderilmiştir. Bu gelenek devam edecektir. İnşallah bu sancak yeniden bu diyardan yükselip İstanbul’a taşınacaktır.” dedi.

Program, Peygamber Sevdalıları Vakfı tiyatro ekibinin sahabe konusunu tiyatral biçimde sahnelemesiyle devam etti. Etkinlik, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Nezir Özdemir’in yaptığı dua ile sona erdi.

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

KIŞ ÖNCESİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Güncel

KIŞ ÖNCESİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

08.11.2026 · 15:38

Batman Belediyesi, sonbahar ve yaklaşan kış mevsimi öncesinde olası yağışların olumsuz etkilerine karşı önlemlerini artırırken, kent genelindeki altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

MÜSİAD BATMAN, 113. GENEL İDARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
Güncel

MÜSİAD BATMAN, 113. GENEL İDARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

08.11.2026 · 15:34

MÜSİAD’ın 113. Genel İdare Kurulu Toplantısı, Mersin Şubesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye’nin farklı illerinden şube başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

DEMOKRASİ BULVARI’NA 900 METRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU
Güncel

DEMOKRASİ BULVARI’NA 900 METRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU

08.11.2026 · 15:26

Batman Belediyesi, Batman-Kozluk Yolu üzerindeki Demokrasi Bulvarı’nda 900 metrelik yürüyüş yolu, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemelerini kapsayan yeşil kuşak çalışması başlattı.

BAŞKAN GÜNEŞ’E TÜMORSİAD’DAN ANLAMLI PLAKET
Güncel

BAŞKAN GÜNEŞ’E TÜMORSİAD’DAN ANLAMLI PLAKET

08.11.2026 · 15:21

Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, Tüm Ortadoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMORSİAD) Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı.

SAĞANAK YAĞIŞ BELEDİYEYİ TEYAKKUZA GEÇİRDİ
Güncel

SAĞANAK YAĞIŞ BELEDİYEYİ TEYAKKUZA GEÇİRDİ

07.11.2026 · 20:21

Batman’da etkili olan şiddetli sağanak yağışın ardından belediye ekipleri su baskınlarına karşı gece boyunca çalışma yürüttü. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda harekete geçen ekipler, mazgal ve yağmur suyu tahliye kanallarında temizlik yaparak olası taşkınların önüne geçmek için sabahın ilk ışıklarına kadar mesai yaptı.

ŞEHİDİN OĞLUNA ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Güncel

ŞEHİDİN OĞLUNA ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

07.11.2026 · 20:13

Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut’un oğlu için düzenlenen doğum günü etkinliğine katıldı. Şehit evladının mutluluğuna ortak olan Dr. Canalp, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını vurguladı.