6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından arama kurtarma ekibi kurduklarını belirten Önder, AFAD ile koordinasyon içerisinde eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
“AFETLERE DİRENÇLİ TOPLUM KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI”
Batman Umut Kervanı Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Adnan Önder, Türkiye’nin deprem, sel, heyelan ve çığ gibi birçok afet riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, afet bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve geçmiş felaketlerin unutulmaması için afet müzeleri kurulması çağrısında bulundu.
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından arama kurtarma ekibi kurduklarını belirten Önder, AFAD ile koordinasyon içerisinde eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
“AFETLERE DİRENÇLİ TOPLUM KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI”
Önder, “'Afet Bilgisi-Hayat Bilgisi' sloganıyla çıktığımız yolda afetlere dirençli toplum kültürünün oluşması elzemdir.” diyerek afetlere hazırlığın ailelerden başlaması gerektiğini vurguladı.
Vatandaşların güvenli toplanma alanlarını e-Devlet üzerinden öğrenebileceğini hatırlatan Önder, afet anında iletişim altyapısının güçlendirilmesinin de hayati önem taşıdığını belirtti.
Afet eğitimlerinin okul öncesinden itibaren verilmesi gerektiğini ifade eden Önder, “Geçmişin izlerinin hatıralardan silinmemesi için asrın felaketini en ayrıntısına kadar anlatan afet müzelerinin kurulması gerektiğini düşünüyorum. İlk yardım eğitimlerinin okullarda verilmesinin, insanların hayatlarının kurtarılmasına vesile olacağını düşünmekteyiz.” dedi.
Yeni haber yayımlanınca bildirim veya e-posta alın. Aşağıdaki düğmeler kategori ya da etiket sayfasını açmaz.
Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler
Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

Batman’da açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Arpağ, sigara kullanımının ilkokul çağına kadar gerilediğine dikkat çekerek, elektronik sigara ve puff bar gibi ürünlerin zararsızmış gibi sunulmasının çocuklar ve gençler açısından ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kentte büyükbaş hayvan ihtiyacının yüzde 60’ının çevre illerden karşılandığını belirterek Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması çağrısında bulundu.

Maliye ve İktisat Uzmanı Necat Taş, çalışan kadınların doğum borçlanması, erken emeklilik, analık izni ve engelli çocuğu bulunan annelere tanınan sosyal güvenlik haklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Batman’da konuşan Taş, birçok kadının farkında olmadan emeklilik hakkını kazanmış olabileceğine dikkat çekti.

Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, Türkiye’nin tarımda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak mevcut kaynakların yeterince verimli kullanılmadığını söyledi. Tarımsal üretimin geleceğine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Doğan, çiftçinin desteklenmesi, su kaynaklarının korunması ve bilimsel üretim yöntemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Batman’da A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Yusuf Tekçe, iş kazalarının önlenmesi için alınan tedbirlerin yalnızca kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğini belirtti. İşverenlere ve çalışanlara önemli uyarılarda bulunan Tekçe, “İş güvenliği bir maliyet değil, insan hayatını koruyan bir yatırımdır” dedi.

Batman Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Psikolog Yasir Atalay, sosyal medyada yaygınlaşan kısa videoların uzun süreli odaklanmayı zorlaştırabileceğini belirterek aileleri uyardı. Çocukların telefonla sürekli vakit geçirmesinin risklerine dikkat çeken Atalay, “Amacımız teknolojiyi yasaklamak değil, bilinçli kullanmak olmalı” dedi.