Okul Güvenliği İçin Tedbirler Masaya Yatırıldı

2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar ve alınacak tedbirler, Vali Yardımcıları Gökhan Dolaş ve Seher Söyler Çatar başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği ve İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.

Yayınlama: 20.08.2026
A+
A-

Toplantıda; okul ve çevrelerinde karşılaşılabilecek risklere yönelik tedbirler, öğrenci giriş-çıkışlarının kontrollü sağlanması, yaya ve araç trafiğinin ayrılması, kör noktaların aydınlatılması ile acil durumlarda güvenli tahliyeyi sağlayacak bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması değerlendirildi. Ayrıca okul ve öğrencilerin güvenliğini tehdit edebilecek ihbar ve şikâyetlerin titizlikle değerlendirilmesi, olumsuz davranışların suça dönüşmesini önlemek amacıyla ilgili kurumlarla koordineli şekilde koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanması kararlaştırıldı.

Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, İl Emniyet Müdür V. Necip Çeltikçi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile kurul üyesi kamu kurumlarının yönetici ve temsilcileri katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.