Odun Sezonu Erken Başladı

Batman’da kış hazırlıkları kapsamında oduncularda hareketlilik yaşanıyor. Havanın serinlemeye başlamasıyla birlikte hem esnaf hem de vatandaşlar, odun ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe yöneldi.

Odun Sezonu Erken Başladı
Yayınlama: 17.09.2025
A+
A-

Vatandaşlar, özellikle kuru odun bulmak ve fiyatlar yükselmeden alım yapmak için eylül ayını fırsat olarak değerlendiriyor. Oduncular ise yoğun mesai yaparak gelen talebi karşılamaya çalışıyor.

Doğal gazın yaygın olmadığı kırsal kesimlerde oturanlar için odun hâlâ temel ısınma kaynağı olmaya devam ederken, kent merkezinde doğal gaz kullanımının artması odun satışlarını bir miktar azaltmış durumda.

“Vatandaş erkenden odun almaya başladı”

Odun sezonunun başladığını belirten oduncu esnafı Hasan Orhan, vatandaşların erkenden alışverişe yöneldiğini söyledi. Orhan, “Biz de odunları kırıp hazır hale getirdik. Vatandaş da almaya başladı. Kış ayları için hâlâ erken sayılır ama hem kuru olduğu hem de daha uygun fiyatlı olduğu için odun ihtiyacını şimdiden karşılıyorlar. Kış aylarında odun yaş olur, fiyatlar da artar. Şu an günlük bir kamyon odunumuz geliyor. Vatandaşlar bütçelerine göre kimi 3 ton, kimi 1 ton, kimi yarım ton alıyor. Kömür alan ise çok az.” dedi.

“Fiyatlar şimdilik sabit, ama kışla birlikte artabilir”

Odun fiyatlarının henüz artmadığını ancak soğukların başlamasıyla değişebileceğini söyleyen Orhan, “Geçen yıl kış sonunda odunun tonu 6 bin lirayı buldu. Şu anda da aynı fiyattan satıyoruz. Eve teslim olursa bu rakam 6 bin 500 liraya çıkıyor. Odunlar şu an kuru ve yakıma hazır. Vatandaşlar acele edip almalarında fayda var.” ifadelerini kullandı.

“Hem kuru hem de fiyat olarak avantajlı”

Odun alışverişini erken yapan vatandaşlardan Ebedin Yangır ise, “Fiyatlar yükselmeden ve odunlar kurumadan ihtiyacımızı aldık. Köylerde doğal gaz olmadığı için biz hâlâ odunla ısınıyoruz. Bu dönemde alınan odun hem kuru hem de daha uygun fiyatlı. Kütük olarak tonu 6 bin liraya aldık, kırdırınca 7 bin liraya mal oldu. Köyler ve camiler için bu mevsim en uygun dönem.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.