Batman’ın huzur ve barış ortamından en fazla faydalanacak şehirlerden biri olduğunu belirten Nasıroğlu, Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile tıp fakültesi konusunda da açıklamalarda bulundu.
AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı Mensur Müjdeci’nin selamlama konuşmasıyla başlayan toplantıda, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nasıroğlu, kentin gelişimi, yer altı zenginlikleri, tarım, altyapı yatırımları, kentsel dönüşüm ve tıp fakültesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Batman’a duyduğu sevgi ve bağlılığı dile getiren Nasıroğlu, “Yaptıklarımız, yapmak istediklerimiz ve henüz yapamadıklarımız var. Bütün arkadaşlarımızla birlikte çalışıyor, çabalıyor ve emek veriyoruz. Sorun odaklı hareket ediyor, netice almaya gayret ediyoruz. Bazen sabır, bazen daha fazla mücadele gerekiyor. Batman’ın ruhunda da son ana kadar mücadele etmek vardır.” dedi.
“HUZUR ORTAMI YENİ FIRSATLARIN KAPISINI AÇIYOR”
Batman’ın huzur ve barış ortamından en fazla faydalanacak şehirlerden biri olduğunu belirten Nasıroğlu, geçmişte güvenlik nedeniyle çalışma yapılamayan bölgelerde artık petrol arama faaliyetlerinin yürütüldüğünü söyledi. Hasankeyf-Gercüş hattı, Gaziler bölgesi ve Mava Dağı çevresindeki çalışmalara değinen Nasıroğlu, “Yıllardır güvenlik endişesi nedeniyle gidemediğimiz, çalışma yapamadığımız bölgelerde bugün çalışmalar yürütülüyor. İnanıyorum ki birçok yerde bu çalışmaların neticesini alacağız.” ifadelerini kullandı.
“YER ALTI ZENGİNLİKLERİMİZİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”
Batman’ın kalkınması için farklı sektörlerde çalışmalar yürüttüklerini belirten Nasıroğlu, “Batman’ın yer altı zenginliklerini ortaya çıkarmak için çalışacağız. Sadece petrol değil, diğer madenlerimizi de araştıracağız. Tarımımızı zenginleştirecek, alternatif ürünler üzerinde çalışacağız. Altyapı sorunlarımızı gidermek ve ilçelerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretmek için gayret göstereceğiz.” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAKANLIK DEVREYE GİRMELİ”
Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinde beklenen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşan Nasıroğlu, mülk sahiplerinin beklentileri ile müteahhitlerin ekonomik koşullarının örtüşmemesinin süreci zorlaştırdığını belirtti.
Nasıroğlu, “Vatandaşın beklentisi ile dönüşümü gerçekleştirecek firmanın kâr beklentisi uyuşmadığında maalesef dönüşüm gerçekleşmiyor. Bu nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nezdinde görüşmeler gerçekleştirdim. Bakanlığın bu sürece doğrudan dahil olması gerekiyor.” dedi.
“BİR İKİ PARSELDE DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATMAK İSTİYORUZ”
Bakanlıkla görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Nasıroğlu, “Mahalle sakinleri ve mülk sahipleri de biraz fedakârlık gösterirse en azından bir iki parselde dönüşümü başlatabiliriz. Bu çalışmaların diğer parsellere de örnek olmasını istiyoruz. Hedefimiz bu. İnşallah yakın zamanda görüşmeleri sonuçlandırarak somut adımlar atacağız.” ifadelerini kullandı.
“SADECE ADI OLAN BİR TIP FAKÜLTESİ İSTEMİYORUZ”
Batman’a tıp fakültesi kazandırılması konusunda da konuşan Nasıroğlu, gerekli altyapının oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Nasıroğlu, “Batman’a tıp fakültesi gerekiyor mu? Elbette gerekiyor. Ancak bunun doğru zamanda ve gerekli altyapı oluşturularak hayata geçirilmesi lazım. Üniversitemizle ve ilgili arkadaşlarımızla birkaç kez bir araya geldik. Kendimize hedefler belirledik. Bunların bir kısmını gerçekleştirdik, bir kısmını da gerçekleştirmek üzereyiz.” dedi.
“TIP FAKÜLTESİ GERÇEK ANLAMDA HİZMET ETMELİ”
Tıp fakültesinin yalnızca isimden ibaret olmaması gerektiğini vurgulayan Nasıroğlu, “Bazı illerimizde tıp fakültesi var ama sadece adı var. Biz böyle bir tıp fakültesi istemiyoruz. Gerçek anlamda hizmet edecek, vatandaşımıza fayda sağlayacak bir fakülte istiyoruz. Belirlediğimiz hedefleri hayata geçirdiğimizde tıp fakültesi konusunda da olumlu gelişmeler yaşanacağına inanıyorum.” diye konuştu.
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ise buluşmada, Batman’ın gelişimi için ortak akıl ve istişare kültürünün önemine dikkat çekti.
NASIROĞLU “BATMAN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ” (6)
NASIROĞLU “BATMAN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ” (5)
NASIROĞLU “BATMAN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ” (4)
NASIROĞLU “BATMAN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ” (2)
Takip
Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.